Storm på Lugna gatan – årets julkalender i SVT

Cecilia Forss, Henrik Johansson, Maja Söderström och Adrian Macéus spelar huvudrollen i ”Storm på lugna gatan”. Foto: Johan Paulin/SVT.

”Storm på Lugna gatan”. Det är titeln på årets julkalender i SVT, som är en spännande familjekomedi för hela familjen! Storm på Lugna gatan innehåller allt från springande tomtar och pepparkakshusbyggen till varulvsgropar, julpyntstölder och baklängesord. Här hos Unga Föräldrar får ni givetvis veta mer om handlingen och ta del utav några utav de allra första bilderna.

Familjen Storm, som består av mamma Sanna, pappa Trond och barnen Leo och Vilja packar ihop och lämnar storstaden. Flytten går till det lilla samhället Järnkroken, en slumrande småstad som har sett sina bästa dagar. Föräldrarna Sanna och Trond ser det som en chans till nystart. Mamma Sanna får chansen att skriva på sin senaste bok och pappa Trond vill fortsätta sin karriär som lärare.

Familjen bestämmer sig för att delta i Järnkrokens årliga julkamp, ett perfekt projekt för att få ihop hela familjen och lära känna sin nya hemort. Men för att ha en chans att vinna måste de få de minst sagt olika grannarna på Lugna gatan att samarbeta, vilket visar sig vara en utmaning. Det blir inte helt enkelt att föra samman teknikfreakfamiljen Strong och yogafamiljen Miller-Karlsson-Blomberg, som tror mer på tofu än wifi.

I Järnkroken bor också eremiten Eskil som gör allt för att sätta käppar i (h)julen. Och i de finare delarna av Järnkroken huserar bygdens egen järnlady – Lussan Silfverhielm. Lussan som gått segrande ur julkampen inte mindre än nio år i följd lyckas gång på gång hitta nya, och ibland lite tveksamma, sätt att gå segrande ur tävlingen.

Samtidigt börjar det ske märkliga stölder i byn och någon försöker sabotera julkampen. Barnen får ett mysterium på halsen som tar dem med på en spännande bergochdalbaneresa hela vägen fram till jul. Lyckas barnen lösa mysteriet? Och kommer familjen Storm att ta hem vinsten i julkampen på självaste julafton?

”Storm på Lugna gatan” regisseras av Emma Bucht. Lina Åström, Marja Nyberg, Adrian Boberg har skrivit manus till årets julkalender i SVT, som produceras av Baluba med Cecilia Norman Mardell är producent. 

Storm på lugna gatan”, årets julkalender i SVT, har premiär 1 december i SVT, SVT Play och i Barnkanalen.
Eric Stern, Sofia Ledarp, Linus Wahlgren. Foto: Johan Paulin/SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.