”Tonje i Glimmerdalen” årets julkalender i Sveriges Radio


2018 års julkalender i Sveriges Radio och Barnradion är ”Tonje i Glimmerdalen”. Foto: Katarina Strömgård/SR

”Tonje i Glimmerdalen” – det är titeln på årets julkalender i Sveriges Radio. Det står nu klart efter ett pressmeddelande från Sveriges Radio som berättar att årets julkalender i Barnradion blir ”Tonje i Glimmerdalen”, som baseras på norska författaren Maria Parrs bok ”Tonje och det hemliga brevet”.

Handlingen som går att utläsa enligt samma pressmeddelande lyder: ”I berättelsens centrum står 10-åriga Tonje, det enda barnet i Glimmerdalen. Pappa julpyntar och tar hand om Tonje medan mamma är på Grönland och forskar. I Glimmerdalen finns det fjäll, vatten, en älv och massor av snö och över alltsammans vakar det uråldriga berget Sïlpevaerie. Det här är Tonjes dal. Hon känner den lika bra som sin egen ficka och nästan alla som bor här är hennes vänner. Tills en dag då allting förändras. Tonje upptäcker att hennes bäste vän, den gamle mannen Gunnvald, bär på en mörk hemlighet…”.

Janne Vierth och Daniel Karlsson har skrivit manuset, medan Mirja Burlin och Mats Kjelbye regisserar. Illustrationerna är gjorda av Augustprisbelönade Katarina Strömgård.

Maria Parrs ”Tonje och det hemliga brevet” har i Norge vunnit Bragepriset och Kritikerprisen för bästa barn- och ungdomsbok.

”Tonje i Glimmerdalen” har premiär 1 december i Barnradion och i Sveriges Radio Play.

Kommentarer är inaktiverade.