Påsklov på Universeum i Göteborg

påsk

Nu är det snart påsklov för Sveriges alla barn och ungdomar, och på Universeum i Göteborg dukas ett spännande påskbord fullt med aktiviteter och nyheter för hela familjen upp. Här får man chansen att smaka på skogens skafferi, res tillbaka till istiden eller ut i rymden, tävla i ett skitskoj tarmquiz och spana på hajar och giftormar.

Bygg en äggmålningsmanick
Vad vore ett påsklovsprogram utan ägg? I Teknoteket får du bygga din alldeles egna äggmålningsmanick!

När du har monterat ihop alla delar och fått ägget att snurra kan du enkelt måla vackra ägg till påsk. (Byggsatsen kostar 30 kronor och betalas i Gästservice.)

Nya utställningen Hälsa
Missa inte Universeums nyaste utställning Hälsa, där blir det knappast en lugn stund under påsklovet. Kroppar och knoppar ska utmanas till max! Och så ska magen få sitt.

Glassfabriken
Glass i stora lass vill vi ha! Varje dag kl 13.30 öppnar Universeumguiderna sin glassfabrik i Hälsa. Kom och smaka på ovanligt vanlig glass! Här fryser de nämligen inte in glassen i en frys, utan med flytande kväve. En riktigt cool upplevelse med kunskap som extra ingrediens.

Vetenskapsteater
Lördag 2 april kommer Historieforskarna till Hälsa med sin vetenskapsteater. Under föreställningen får du bland andra möta sjuksköterskornas moder Florence Nightingale och Alexander Fleming, penicillinets upptäckare!

Utmaningen
I Hälsa kan du även delta i Utmaningen och testa vad kroppen går för i grenar som uthållighet, kondition, spänst och snabbhet. Kanske är det du som blir nästa Universeummästare?

*Påsklovet på Universeum pågår den 25 mars till 3 april.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.