Påsklov på Vasamuseet i Stockholm

vasa
Nu är det inte långt kvar till Sveriges alla barn och ungdomar har påsklov. På Vasamuseet i Stockholm börjar påsklovet redan 21 mars, och här bjuds det på flera olika familjevisningar, film och så finns givetvis alltid det populära familjespåret i museet.

Familjevisningar

4-10 år
Om Vasa
Tillsammans kan vuxna med barn upptäcka mer om Vasa och 1600-talet. Vi stannar till vid berömda eller hemliga platser och prylar för att titta närmare på dem. Det kan handla om nästan vad som helst som vi tillsammans tycker är spännande. Bara de som följer med får veta…

4-10 år
Bygga, lasta, segla
Här kan barn med vuxna lära sig mer om hur tusentals ekar förvandlades till ett skepp med rigg och allt. Vi avslutar med att kasta loss i upplevelserummet Under däck.

Från 7 år
Från havets botten
Var med och gräv upp Vasa på nytt! På Östersjöns botten döljer sig tusentals välbevarade vrak. Ett av dem som hittats är Vasa. Men det var inte bara ett skepp som man fann. Vasa var fyllt med saker som någon packat med sig. Vad kan de här sakerna berätta om en annan tid?

Familjespår
Ta med en vuxen och gå på en tur tillsammans genom Vasas historia. Fråga efter Familjespåret i Informationsdisken när du kommer till museet så får du veta mer! För barn från 6 år. Familjespåret finns på svenska, engelska, tyska, finska och ryska.

Filmen om Vasagrisen
Följ med den prickiga grisen Lindbom på Vasaäventyr!

En dag fick grisen Lindbom lämna sin kära lerpöl och ge sig ut på ett riktigt äventyr – han skulle segla med Vasa!

Filmen är för barn från 3 år. Den är baserad på boken Vasagrisen skriven av Björn Bergenholtz och visas varje halv-och heltimme i barnhörnan på plan tre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.