Nyttiga chokladbollar

picsart_1392053223427_52f90c09ddf2b37d9f2b7ed9

Idag vill jag dela med mig av ett nyttigare alternativ till traditionella chokladbollar, nämligen chokladbollar gjorda på dadlar. De är oerhört enkla att göra, samt både goda och mättande. Jag bjöd nyligen min vän på dessa godingar och de fick väldigt höga betyg. Jag hoppas även ni kommer att gilla dem lika mycket.

– 350g dadlar (glöm ej att plocka ur kärnorna)

– 2-3msk starkt kaffe

– En stor näve cashewnötter, mandlar eller solrosfrön. Eller varför inte lite av varje?
– 4msk Kakao
– 1,5dl havregryn
– Kokos

 
Gör såhär:

1. Börja med att mixa dadlarna och kaffet till en relativt slät smet, tillsätt sedan
nötter och frön, och mixa tills nötterna blivit något hackade.

2. När du är nöjd med konsistensen på smeten, blanda ner kakao och havregryn och blanda ihop.

3. Ställ smeten i kylen en stund för att den ska bli lättare att rulla till bollar som sedan rullas i kokos.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.