Julkalender 2017 – lucka 4

I samarbete med Mathem.se har en utav er chansen att vinna ett presentkort värde 1500 kr.

Tävlingens pris
Presentkort värde 1500 kr hos Mathem.se 

”Nu börjar vi närma oss dopparedagen, och det börjar bli dags att handla hem de sista inför julbordet. Vi på redaktionen har en extra stor kärlek för Mathem.se som är Sveriges största matbutik på nätet. Här kan ni välja bland över 10.000 varor med leverans direkt hem till dörren. 

Ni väljer själva om ni vill handla utifrån ett recept, en tidigare order eller helt fritt från sortimentet. Missa inte heller att spana in alla extrapriser och nyheter, och att ni dessutom kan beställa hem en flaska vin eller två från Winefinder. Hur smidigt som helst inför dopparedagen eller nyårsafton, eller vad säger ni?”

Så här tävlar du
Svara på tävlingsfrågan i kommentarsfältet nedan och motivera varför just du ska vinna, och glöm inte att skriva med ditt namn, e-post och ev bloggadress.

Vilken produkt i mat/snacksväg förknippar du julen med allra mest?

För större chans att vinna:
– Dela tävlingen vidare offentligt på Instagram eller Facebook.

– Följ ungaforaldrar.se på Instagram.

– Gilla Unga Föräldrar på Facebook.

Tävlingen pågår till och med den 10/12, kl. 00:00.

89 kommentarer på “Julkalender 2017 – lucka 4

 1. Sandra K-M skriver:

  Jansons frestelse förknippar jag mest med julen då jag endast äter den då!
  Jag skulle gärna vilja vinn då det är första gången vi ska fira jul hemma i vårat hus.
  Mina syskon samt min mamma kommer som jag inte firat jul med dem senaste (minst)
  8 åren! Så det skulle vara perfekt med en sådan vinst så vi kan frossa i oss god mat och massa godis 🙂

 2. Linda Söderholm skriver:

  Eftersom jag firat jul med vegokompisar isf familj på senare år har vi uppdaterat julbordet och skippat det mesta, men julmust, rödkål och kålrotslåda gillar jag fortfarande. Hinner dock inte göra knäck och sånt längre, men man kan ju faktiskt köpa. Om man har pengar… Denna december var det tomt på lönekontot redan första dagen. Jag är vanligtvis en väldigt ekonomisk person, men nu är jag sjukskriven (pga ryggoperation som gått snett och förlossningsskada efter sista barnet) och när vår bil blev vandaliserad för andra gången i år samtidigt som stora killen slarvade bort sin enda vinterjacka, då gick budgeten helt enkelt inte ihop. Så jag har lätt magont inför julen. Har som tur är skaffat alla julklappar i god tid på rea, men någon rolig mat blir det knappast när det är frystömning som gäller. Så att vinna presentkort på mathem.se vore helt fantastiskt! Ingen annan lär ge mig någon julklapp (förutom barnens fina teckningar förstås!). Håller tummarna tills knogarna vitnar.

 3. Jerker skriver:

  Jag förknippar mest Ris a la Malta med julen, för det är den enda maträtten på julbordet jag bara äter under jul, och det är den som är godast dessutom 🙂 Delar strax på min facebook!

  • Jerker skriver:

   Glömde visst motivera 😀 Jag vill vinna för att vi älskar mathem.se och vi har rätt låga inkomster, så varje hjälp till lite billigare mat är en fördel 🙂

 4. Emelie Wandel skriver:

  Jag vill visa familjen att kött inte alls är ett måste på julbordet. Min plan är att laga ett stort, grymt och gott vegetariskt julbord. Det här presentkortet hade verkligen hjälpt till att förverkliga det. Håller tummarna och gillar och följer på Facebook och instagram!

 5. Marie Nilsson skriver:

  Har tänk att prova Mathem.se många gånger men har aldrig blivit av , så detta kan bli min chans att testa.

 6. Marie Nilsson skriver:

  Glömde skriva att rökt lax och ål förknippar jag med en riktig jul

 7. Camilla G skriver:

  För mig är det bskad pastej med inlagd gurka till. Äter det endast under julhelgen

 8. Helena B skriver:

  Aladdinasken är ju ett måste på julen 🙂 Och speciellt den vita tryffeln i mitten. Det skulle vara fantastiskt att få möjlighet att handla nyårsmidddgen från Mathem, vi planerar nämligen en 4-rätters middag då. Och efter julafton så behövs det lite tillskott i plånboken 😉 Har delat tävlingen på fb, och följer er där och på Instagram, hälsningar Helena

 9. Ingela Norén skriver:

  Jag är en trogen skink ätare. Så jul utan griljerad skinka och dopp i grytan är ingen jul för mig.

 10. Maud Lindberg skriver:

  Janssons Frestelse är gott. I år blir vi många till Julmiddagen.

 11. Henrik skriver:

  Måste ha kalkon på julbordet sedan mitt år som utbytesstudent i USA. Kalkon är oerhört underskattat i Sverige. Gillar givetvis på Facebook och har delat!

 12. Isabelle Björnsson skriver:

  Saffran hör för mig till julen allra mest
  Det är en årstid då jag alltid dukar upp till fest
  Det bakas och fixas glatt i köket
  helt enkelt så älskar jag julstöket
  Barnen får baka så mycket de vill
  Mängder av julgodis hör för mig julen till
  Denna jul har familjen ökat från två till fem
  Så det vore toppen att vinna detta presentkort från MatHem

 13. Åsa H skriver:

  Skinkan är det vi uppskattar mest,
  och till julen är det fest !
  Perfekt på en hårdbrödmacka,
  och på fat med mimosasallad kan man inte nej tacka !
  Resterna blir en Quiche Lorraine till slut,
  och ätes upp utan prut !
  I år kommer hela släkten till oss,
  då ska vi på skinka släppa loss !

 14. Katja skriver:

  Vill vinna denna matiga julklapp till min ensamstående syster, klassiska finska morotslådan är så god och något Vi haft sedan barnsben.
  Gillar och delar!

 15. Anna K skriver:

  Här är det julskinkan som har hedersplatsen på julbordet. Det bästa är om man köper en riktigt stor skinka så man får rester. Då blir det både pulled julskinka och god kvällsmacka i mellandagarna.
  Jag skulle så gärna vilja testa på att handla mat på nätet. För det blir ett himla släpande när man inte har bil. Så denna vinst skulle passa mig perfekt 🙂

 16. Isabelle skriver:

  Saffran är mig mig doften av jul, här gör vi allt från saffransbiscotti till lussekatter och saffranscones på julaftons morgon. Om jag vinner önskar jag att skänka hela vinsten till giving people som hjälper barnfamiljer och pensionärer äta sig mätta till jul

 17. Inger Hofalk skriver:

  Jansons frestelse omelett skinka sylta är ett måste på julbordet.

 18. Lina skriver:

  Köttbullar! Jag skulle vilja vinna så att jag kan satsa på ekologisk mat (som ju är lite dyrare).

 19. Inger Hofalk skriver:

  Skinka ägghalvor med spenat Jansons frestelse omelett med svamp och mycket mer,
  det viktigast är att man är flera att fira med tex barn + barnbarn.

 20. Caroline L skriver:

  När det gäller julmat är skinkan nr.1.
  Som godis mammas knäck. Även till kaffet trollar mamma fram mycket gott. Hennes parisare är underbara.

 21. Lena Johansson skriver:

  Julen är förknippad med god mat o gotter. Jag längtar efter en skinksmörgås tillsammans med en julöl. Vi bakar saffransskorpor till jul, och lyxar till det med chokladaskar.

 22. Kristoffer Kåremar skriver:

  Julmat är Julskinkan nr 1 🙂
  Kommer ju bli jag som väljer, och ingen kan svälja mina pengar.
  Man visste ej vad jag skulle få av er, men det blir ändå en fin gåva från MatHem!

 23. Mari B skriver:

  Julskinkan tycker jag.
  Jag vill vinna detta för att efter julen med både klappar, mat och resor så kommer kontot eka tomt och mat på bordet måste man ha. Så man får trolla lite med knäna för att få fram det. Denna vinst skulle hjälpa oss med just den biten.

 24. Hannah skriver:

  Det allra bästa med julen är mammas knäck, och inte bara själva slutprodukten utan hela vägen fram till de färdiga knäcken. Kulprov och doften när det börjar puttra, magiskt! Och sen det traditionsenliga magknipet eftersom det är helt omöjligt att sluta äta. 🙂

 25. Tingeling skriver:

  Mammas små ost 🙂

 26. Gillian Looi skriver:

  Glögg och pepparkakor hör till julen
  utan dessa blir jag galen
  Det börjar bli tunn i plånboken
  hoppas att kunna slippa äta Donken
  och lagar riktig god mat med vinsten
  då blir mina familj glad hela månaden!

 27. Linda skriver:

  Tomtegröt! Helst min farmors hemmagjorda men hon lever tyvärr inte längre. Men jag älskar julaftonsmorgonen när närmsta släkten tassar upp tillsammans och äter tomtegröt och skinkmackor. Alla barn får varsitt paket och så umgås man bara en stund innan allt julstök börjar. Så mysigt!

 28. Helena i Uppsala skriver:

  julskinkan
  från mathem kan jag få allt det andra som ska till för en riktig jul

 29. Roxanne Munoz-Rytting skriver:

  Lussebullar! Det är något av det absolut godaste jag vet och som verkligen symboliserar jul för mig! Ingen jul utan lussebullar. Själv är jag inte så bra på att baka men jag handlar ingredienser och övertalar mamma att hjälpa mig fylla frysen med härliga, gula bullar!

 30. Jenny Sjöberg skriver:

  Jag är osäker på om de levererar till mitt postnummer men vill inte missa chansen ifall (hittar ingen info om det) för det här är ju ett underbart pris för en småbarnsfamilj. Bebis i januari och förhoppningen är att vi föräldrar ska vara hemma lite längre den första tiden (särskilt med tanke på ett planerat kejsarsnitt som kräver sin återhämtning). Då är mat mycket välkommet.

  CLEMENTINER är jul för mig. Skalandet, smaken, lukten… – helt klart juligt!

  Jag har delat tävlingen på Fb: https://www.facebook.com/jenny.sjoberg.52
  Följer.
  Gillar.

 31. Fanny J skriver:

  Definitivt pepparkakor från nyåkers! 🙂

 32. Johanna skriver:

  Julmust, kring julen är ju (tyvärr) enda tiden på året då man dricker denna goda dryck! 🙂

  Jag hade verkligen uppskattat presentkortet då jag som student annars inte har jättestor matbudget!

 33. Anna skriver:

  Dadlar, är jag rädd…! 🙂

 34. linda skriver:

  After eight 🙂
  Hade varit en riktigt underbar vinst, hade viljat spara lite pengar så vi kanske kan komma iväg på en resa denna sommar som kommer och detta hade verkligen hjälpt!

 35. Johanna E skriver:

  Åh det här vore så välkommet <3 I våras sa jag upp mig från ett arbete som fick mig att må dåligt. Trots att jag i princip slängde mig ut i arbetslöshet och 0 kr i inkomst var det värt allt. Nu mår jag bättre och har precis fått ett nytt jobb som jag tror kommer bli toppen. En riktigt lättnad. Men ett halvår utan inkomst har inneburit många uppoffringar. Jag hade exempelvis inte kunnat ha en stor fördelsedagsfest i somras, vilket jag annars brukar bjuda mina vänner på. I år ska jag kompensera för det genom att bjuda in till en härlig nyårsmiddag, lagom till första lönen i december. Ett presentkort från Mathem skulle höja middagen och festen till en ännu högre nivå och jag får äntligen bjuda tillbaka efter alla fina ord, allt stöd och alla goda middagar de har bjudit mig på. Det är de såå värda allihopa.

 36. Linnea skriver:

  Min Pappas hemlagade julkola är jul för mig! Så god och den har jag ätit ända sen jag var liten så det är äkta julkänsla, utan julkolan ingen jul helt enkelt.

  Vi håller på att bygga hus och då är det ont om både tid och pengar, så ett presentkort på Mathem.se skulle förenkla vardagen för oss väldigt mycket.

 37. Annica L skriver:

  Pepparkakor.

  Vi ska ha julen hemma hos oss med hela släkten vore toppen med lite extra i julmatkassan då.

 38. Emmy skriver:

  Min hemmagjorda dragonsenap! gillar inte vanlig senap men den här skulle jag inte klara mig utan till jul och är ett asbolut måste! med två små flickor på 4 och 2,5 år är varje storhandling något av en utmaning, dom tycker det är superkul men jag brukar vara helt slut efteråt 😉 skulle vara underbart att klara av storhandlingen hemifrån på kvällen när dom sover!

 39. Marianne A skriver:

  Julskinkan. Alltid lika god , till potatisen eller på smörgåsen.

 40. Per skriver:

  De hemmagjorda köttbullarna och julmusten.

 41. Camilla W skriver:

  Pepparkakor! Doften, den måste man ju bara ha till jul, och smakerna…mmm. Det blir ingen jul utan pepparkakor! Har redan bakat en stor sats (ca 300 pepparkakor) och det blir nog en till innan jul…så jag behöver verkligen ha presentkortet att köpa ingredienser för! Följer på Facebook som Camilla Wiklund och på instagram som lillakarlsbyn delar även på fb

 42. Maria K skriver:

  Tid är bland det värdefullaste vi har,
  men tänk så mycket tid alla måsten tar.

  Att åka och handla tar en hel kväll,
  tiden kvar till familjen blir marginell.

  Stressa från jobbet och till affären hasta,
  plocka ner varor, betala och bilen lasta.

  År 2018 vill jag vardagen refromera,
  inget fläng till matbutiken mera.

  Lägga fokus på det som ger energi,
  så underbart med känslan att vara fri.

  Istället umgås med familj och vänner,
  laga god mat till de finaste jag känner.

  Koppar ihop julen med clementiner. Både smakar och doftar så gott.

 43. Christine Carlström skriver:

  Hej
  Följer er på FB, Tina Carlström.

  Vad gäller mat är det solklart min mormors bruna bönor. Utan dem är det ingen jul. Hon brukar göra ca 6 liter till familjen (vi är dock 19 pers).
  Vad gäller snacks är det Dumle kola. Finns alltid hos oss på julen!

  Denna vinst vore en drömvinst. Jag fyller år i januari och dottern likaså. Då blir det kalas för släkt och vänner. Som föräldraledig är ekonomin knaper, men visst vore det kul att lyxa till kalaset med denna fina vinst!

 44. Anja Lennartsson skriver:

  Hejsan!
  Följer er Anja Lennartsson.
  Julskinka ska det alltid vara. Om jag ska välja något som jag älskar mest är det mammas goda Janssons Frestelse tillsammans med kokt ägg och rårivna morötter. underbart gott. Till detta dricks det givetvis julmust.
  Det mest klassiska julgodiset är Aladdin choklad, man får i börja på det undre lagret förrän…
  Jag vill vinna för att kunna bjuda igen de som vi äter hos till jul. det är inte alla som orkar bjuda hem familj med 4 barn…Vore roligt att ordna nyårsfest med en massa godsaker för dem jag älskar mest.

 45. Sandra skriver:

  Det finns otroligt mycket mat som jag verkligen förknippar med jul, men en av favoriterna måste jag säga är Ris á la Malta som jag lätt hade kunnat äta hur mycket som helst av 🙂

  Hade jag vunnit hade detta blivit en gåva till min mamma, som trots dålig inkomst och ryggproblem ändå alltid ställer upp för alla oavsett vad det än gäller

 46. Följer på FB, Anna Karlsson
  och på instagram annakarlsson_75

  Jag förknippar After Eight med julen, det är något som alltid har funnits med så länge jag kan minnas.
  HOppas på tur i denna tävling. Vilken toppenvinst.

 47. Tatyana skriver:

  Janssons frestelse. För det är den enda maträtten på julbordet som vi bara äter på julafton. Så det är verkligen jul, för mig.

  Följe på FB. Följer på instagram med @lillaladys

 48. MariaM skriver:

  Gillar på fb, Maria Mattson.

  Jag måste nog säga vörtbröd med julskinka och senap. Åh, det vattnas i munnen bara jag tänker på det! Blev så sugen i helgen nu när det var första advent, med pepparkaksbak och allt, men än ska jag hålla på det lite till.

  Hoppas vinna så blir det extra festligt julbord i vårt nya hus, där vi ska fira jul för första gången!

 49. marie lindberg skriver:

  Gillar er på facebook och instagram, delar vidare er tävling på facebook

  På julbordet så vill jag ha med rödbetssallad, älskar den till köttbullarna. Det är ett måste…..

  Vi ska stå som värdar för julfirandet i år och sen ska jag, min man och barnen vara lediga hela jullovet, vinner jag så ska jag sätta guldkant på deras jullov och det ska bli så roligt att få göra det…

 50. Charlotte Håkansson skriver:

  Aladdin chokladask förknippar jag med julen 🙂

  Detta presentkortet hade varit välkommet. Sambon studerar så vi lever i stort sett på min lön. Det funkar men hade varit trevligt med ett litet tillskott extra.

 51. Amanda skriver:

  Julskinkan! 😀 Nästan allt annat har man ju på midsommarbordet också.
  Detta skulle vara en perfekt julklapp till mig som är en studerande ensamstående mamma! Följer på insta och fb: amandalotta och Manda Nyman

 52. stina skriver:

  Stina
  Den vegetariska korven med avklippta så kallade grisfötter :/ lite skumt men vi gör det alltid till jul, förstår inte själv varför 🙂
  Som vanligt blir det jul hemma hos hos i år med min och min mans respektive föräldrar och släktingar vi brukar ha knutits men om jag vinner ska jag göra det mesta själv och då kommer det också bli ett mer miljövänligt julkort med Veggo mat!!!!

 53. Tatiana skriver:

  Mormors finska morotslåda är det jag förknippar mest med julen 🙂

  Jantelag, släng dig i väggen är du snäll,
  för denna motivation kan jag komma att få skäll!
  I Sverige passar det inte att säga man är bra,
  men det har jag bestämt mig för att strunta i, ja!
  Jag är mamma och väldans bra, så det så,
  Jag leker, stöttar, uppfostrar och håller på.
  Förtjänar inte det att firas lite extra ibland så säg,
  som med presentkort på Mathem.se till sambo, barnen och mig?

  Följer på Instagram som _vieille_ame

 54. Jane Thorlund skriver:

  Hemgjort julgodis.
  Det är den enda gången på hela året som vi tillsammans gör godis, och äter så mycket vi vill och orkar!

 55. Linda R skriver:

  Julskinkan är viktigast och godast!
  Med ett presentkort på 1500 blir det iaf 10 julskinkor!

 56. Maja Lind skriver:

  För mig är grönkål allra mest jul 🙂 Vilken fantastisk vinst detta skulle vara!

 57. Jenny Olsson skriver:

  Knäck är något jag älskar, men vi bakar och äter det endast på Jul!
  Jag har länge vart sugen att testa,
  Mathem kan mig verkligen fresta!
  Att slippa vara i affären med alla andra,
  och enkelt på nätet kunna handla.
  Det ska bli kul att se om det är så lätt som jag tror,
  hoppas att ni hittar dit jag bor!

 58. Viktor eriksson skriver:

  För mig och min familj är det aladdinasken som är mest förknippad med jul..enda gången på året den åker fram denna vinst skulle vi bli så glada över

 59. Maja Lind skriver:

  Kom på att de inte levererar till vår adress 🙁 hoppas någon annan kan få nytta av denna fina vinst.

 60. Anna L skriver:

  Julskinka & köttbular

 61. Pierre S skriver:

  Servera god mat
  På julens fat
  med lite extra slant
  vore det galant

  Mammas kavring

 62. Becky skriver:

  Julmust skinka och knäck är ett måste i julen!

  Med den underbara presentkortet från Mathem.se skulle jag kunna organisera en stor kalas ( överraskning ),för min pappa som fyller 60år på julafton dagen!Då skulle jag bjuda alla våra kära och nära!Släkt vänner och grannar skulle vara bjudna!Ni kan göra att min önskan kommer till verkligheten!

 63. Emma B skriver:

  Pepparkakor 😀

  • Emma B skriver:

   vill vinna för har aldrig handlat på den sidan tidigare och ha hört bra saker om sidan. så är intresserad av att handla där 🙂

 64. Maria K skriver:

  Så många saker som måste vara med på julbordet, men julfavoriten kommer alltid att vara paradisasken. Självklart båda lagren, om inte fler om vi har flera kartonger 🙂

 65. Jag förknippar lussebullar med julen allra mest, älskar att veta att det snart är jul och jag får baka lussebullar! Alla i familjen älskar dem dessutom, har alltid några i frysen!

  Varför jag ska vinna ett presentkort värt 1500 kr hos MatHem? Jo, för 1500 kr kan vi beställa hem julmat som vi annars inte har råd med. Vi kan äntligen äta gravad lax, julskinka och rökt ål! Det är några livsmedel vi definitivt inte har råd med. Att överraska mamma med ett presentkort hade varit det bästa jag kan ge henne, förutom min kärlek såklart <3

  Delat på Instagram (@fitnessbyisabelle.se) och följer såklart er där med samt gillar er sida på Facebook (Isabelle Engqvist)

  Kram!

 66. Åh, vilken kanonvinst! Den här håller jag verkligen alla tummar och tår för! 🙂 Jag är mitt uppe i stress med bedömningar, nationella prov och betygssättning samtidigt som jag ska fixa familjen, så att kunna slippa ta en tur på mataffären med småtjejerna (igår snattade ju den lilla choklad på ICA, som hon minsann fick lämna tillbaka…) och istället klicka hem allt via nätet vore ljuvligt!

  För mig börjar julen när jag får börja äta vörtbröd med russin, smör, griljerad skinka och sötstark senap. Det är starkt förknippat med julen och jag njuter så länge jag kan! Dessutom är det väldigt gott med julmust till…

  Jag följer och gillar på Instagram och Facebook sedan tidigare. 😉

  Ha en fin vecka!

  Johanna Håkansson
  johanna@rosabubbla.se
  http://www.rosabubbla.se

 67. liselotte skriver:

  Mycket i mat och snacksväg jag förknippar med julen, men några är vörtbröd, sill, julskinka, julmust, skumtomtar, paradis. Vill vinna för att kunna glädja min dotter med denna vinst, skulle underlätta så för henne att kunna beställa hem maten och slippa gå och handla med tre barn, och dessutom få med sig tunga matkassar hem till tredje våningen

 68. Marianne skriver:

  julskinka och ris ala malta gjord på gröten som blir över.
  Mat pengar behövs alltid särskilt nu under helgerna då man vill unna sig något extra

 69. Annica Haglund skriver:

  Jag sjukskriven är,
  Och det ställer till mycket besvär.
  Detta året jag måste välja,
  Om barnen paket ska få eller julmat att svälja.
  Kyrkan här stöttar ingen i år,
  Jag har fällt tår efter tår.
  Men det hjälper inte nej,
  Så till julmaten i år får vi säga tack och hej.
  Ingen skinka eller leverpastej!
  Mat i frysen vi har,
  På jul vi äta rester som är kvar.
  Men hoppet på vinst aldrig sviker,
  Fast paniken inom mig bara skriker.
  Det inte många dagar kvar till jul,
  Men detta är inte kul.

 70. Angelica Hallin skriver:

  Det jag förknippar jul med i mat/snacksväg är allt med kanel, varje gång jag känner doften tänker jag på jultider. Men å andra sidan är både knäck och julskinka något jag bara äter under julen och kanel är ju mer en krydda så svaret får nog bli knäck och julskinka. Älskar julen med både mat och känsla. Julen är helt klart min favorittid. Ett presentkort på mat vore helt rätt i dessa tider då det garanterat kommer gå åt till våra firanden under både jul och nyår.

 71. Susanna Paukkonen skriver:

  Saffranskängd med vitchoklad är ett måste varje år.

  • Susanna Paukkonen skriver:

   Vill vinna detta för denna summa skulle hjälpa enormt mig och nin familj att baka saffranskängd men öven att baka finska julstjärnor som är också nästan ett måste varje år. Vi bägge är arbetsllsa/låginkomstagare.

 72. Elin E skriver:

  Har gillat och delat! 🙂

  Min morfars köttbullar är det jag mest förknippar med julen och har varit sen jag var liten. Ingen riktig jul utan morfars köttbullar!

  Tycker att Matsmart är ett superbra koncept, bra för både miljön och plånboken. För mig är det viktigt att ha en medveten konsumtion så att få chansen att vinna ett presentkort hos Matsmart intresserar mig lite extra mycket.

 73. Stina Polvi skriver:

  Jultraditioner är underbara
  mandel i godaste gräddigaste julgröten är en, bara !
  Mat i mängder som alltid blir över såklart
  skratt och tjatter, helt underbart
  alla som vill, är även om bara vi är 8 i familjen, välkomna hos oss
  finns det hjärterum, finns det stjärterum förstås..
  After Eight, knäck, rocky road i berg, filmer och musik-
  denna tradition är år från år sig lik <3
  En busig Kalle på TV och tomten som hittar hit-
  dessa saker och favorit Jul-skinkan är varje år sig lik <3
  Så traditionen som sådan är massa gott, gemenskap, värme och lycka-
  helt galet underbart, kan jag tycka <3
  Så, skinka och Rocky Road är Jul för mig –
  vann jag detta till vår stora familj vore jag en riktigt lycklig tjej <3

 74. stina skriver:

  tina

  Din kommentar inväntar granskning. 

  4 december, 2017 kl. 10:11

  Stina
  Den vegetariska korven med avklippta så kallade grisfötter :/ lite skumt men vi gör det alltid till jul, förstår inte själv varför 
  Som vanligt blir det jul hemma hos hos i år med min och min mans respektive föräldrar och släktingar vi brukar ha knutits men om jag vinner ska jag göra det mesta själv och då kommer det också bli ett mer miljövänligt julbord med Veggo mat!!!

 75. M skriver:

  Faster lindas köttbullar
  Nog må de vara torra och lite tråkiga, men det blir ingen jul utan dom

 76. Sara B skriver:

  Vi brukar inte ha så mycket fikabröd så för mig så är julen förknippad med mat, mat och mat i alla dess former. Det viktigaste är dock prinskorven med klippta sidor, mammas köttbullar och julskinkan! Som bonus brukar vi ha en Aladdin ask (där man får ta av båda lagren) 🙂

 77. Lottiz skriver:

  Men oh vilken toppen vinst. Jag skulle vilja ta igen förlorad tid under tiden jag pluggat med släkt o vänner och vore ju toppen med ett bidrag så fler pengar blev över till klappar istället. Har aldrig provat att handla via nätet heller så detta vore ju ett ypperligt tillfälle att prova och förhoppningsvis hitta ett sätt som spår tid i vardagen och ger mer tid till barnen. Delar på fb och gillar er sedan tidigare. Håller tummarna.

 78. Lottiz skriver:

  Men oh vilken toppen vinst. Jag skulle vilja ta igen förlorad tid under tiden jag pluggat med släkt o vänner och vore ju toppen med ett bidrag så fler pengar blev över till klappar istället. Har aldrig provat att handla mat via nätet heller så detta vore ju ett ypperligt tillfälle att prova och förhoppningsvis hitta ett sätt som ger tid i vardagen och ger mer tid till barnen. Jag förknippar alladin asken och gubbröra med julen. Delar på fb och gillar er sedan tidigare. Håller tummarna.

 79. Sara Källström skriver:

  Vore härligt att denna vinst få! Tänk att bara få skona min rygg och slippa släpa hem massa mjölk till de ”kalvar” jag har hemma! Lite extra tillskott till matkassan är alltid välkommet i synnerhet nu när jag vill ställa till med kalas i december då jag fyller 35 år! Då vore detta ju verkligen så bra!
  Delar på fb! Följer på instagram (obosara82) och gillar på fb!

 80. Sara Källström skriver:

  Glömde svaret på frågan! Jag förknippar Julen allra mest med KNÄCK! 🙂 Den enda tiden på åren då vi gör och äter denna goda sak!

 81. Maria skriver:

  Det är skinka, så hjärntvättad är jag.
  Äta måste man och kvinna, desto mer om de är tre. Eko-käk är riktigt prima, vi vill äta bara de´!

 82. Ingrid skriver:

  Jag förknippar julen allra mest med julskinka,
  fast jag till den och annat kött har behövt vinka!
  Alltsedan jag fick min obotliga cancerdiagnos
  utesluter jag även socker, gluten och laktos.
  Min dyra diet och det att jag inte kan arbeta,
  gör att vi inte direkt blir runda och feta…
  Om presentkortet från Mathem.se blev mitt
  skulle jag från dåliga tankar inför julen bli kvitt.
  Denna vinst är verkligen vad jag önskar allra mest,
  för den skulle förvandla julen till en riktig matfest!

 83. Elisabet skriver:

  Knäck äter jag bara till jul,tur är det för mina tänder.
  hoppas att turen nu till mig vänder.
  Att bära tunga matkassar hem till mig,
  är tufft både fór grabb eller tjej.
  Ingen buss går till min dörr fram,
  därför kämpar jag med att bära varje kilogram.
  Som singeltjej med snål ekonomi,
  vore det härligt att få känna sig lite fri.
  Att välja sin mat i lugn och ro,
  för att sedan få det hemkört till sitt lilla bo.

 84. Susanna Paukkonen skriver:

  Saffranslängd med vitchoklad! Det är ett måste för mig varje år. Hoppas jag vinner så att jag kan göra en dubbelsats av denna grynt goda bulle. Mina 3 barn är tokiga i den. Och min kille. Så vill ha lite extra möjlighet att baka denna ljuvliga längd. Kunna gömma lite till mig själv och äta när barneb somnat

 85. Anette Eriksson skriver:

  Julskinkan förknippar jag mest med julen 🙂

  När den smidigaste julshoppingen vankas
  är det MatHem.se som högst rankas.
  Här finns mat av högsta klass
  och till julbordet kommer det väl till pass.
  Julgodis finns det till både liten och stor
  nästan så man tror att det är här tomten bor.
  Hos MatHem.se kan jag handla allt till bra pris
  från chokladaskarna till julskinkan av prima svensk gris.
  Vinner jag presentkortet blir det en jul med extra allt
  och glömd blir januari i fjol, då vi nästan svalt !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.