Julkalender 2017 – lucka 5

I samarbete med Östgötateatern.se har två utav er chansen att vinna två biljetter var till Trollkarlen från Oz.

Tävlingens pris
Biljetter till Trollkarlen från Oz, Östgötateatern i Norrköping, den 4/1, kl.18:00

”I Trollkarlen från Oz träffar vi Det fega lejonet, Plåtis utan hjärna, Fågelskrämman utan hjärta och fyra stycken Dorothys. Vi kliver in i ett Oz fyllt av pastellregnbågar, blodtörstiga vargar och med glitterskor åt alla.

Häxorna, Den gröna soldaten och den flygande pennan pekar ut vägen men Trollkarlen är tyvärr inte anträffbar. Hur ska de fyra Dorothys komma hem? Och vill de ens det?

Trollkarlen från Oz är en klassisk berättelse om att våga drömma om något annat, och om den enkla men svårfångade sanningen: att det en söker finns inom en själv. I ung scen/östs nya bearbetning med sång, dans och nyskriven musik undersöks fantasins och vänskapens förmåga att hitta det. Fritt inspirerad av Frank L. Baums The wizard of Oz.”

Så här tävlar du
Svara på tävlingsfrågan i kommentarsfältet nedan och motivera varför just du ska vinna, och glöm inte att skriva med ditt namn, e-post och ev bloggadress.

Vem är din favorit från Trollkarlen från Oz, och varför just denna?

För större chans att vinna:
– Dela tävlingen vidare offentligt på Instagram eller Facebook.

– Följ ungaforaldrar.se på Instagram.

– Gilla Unga Föräldrar på Facebook.

Tävlingen pågår till och med den 10/12, kl. 20:00.

13 kommentarer på “Julkalender 2017 – lucka 5

 1. Christina Frisberg skriver:

  Christina Frisberg
  Helt klart är det Dorothy 🙂
  Jag bara älskar att gå på teater & musikal, det fyller mig med välmående & lycka så jag för en stund glömmer all stress.
  Har delat offentligt på FB under mitt namn.
  följer på instagram 🙂 <3

 2. Maud Lindberg skriver:

  Flickan Dorothy Gale. Så fint att få se allt detta, det spelas med humor och allvar i denna uppsättning! Så färgsprakande och påkostat.

 3. Anna skriver:

  Ingen aning vilken favorit jag har… jag har ju aldrig sett Trollkarlen från Oz! Berika mig! 🙂

 4. Becky skriver:

  Plåtis är min flickans favorit och min är Dorothy
  Skulle vilja så gärna ta mig och tösen till Östergötateatern(hon vill så gärna se en ”levande” Dorothy! Och jag själv kan inte komma på något roligare att göra med henne än att titta på pjäsen med min unge
  Hade också delat på Instagram och följer med @sjevernasvetlost

 5. Hanna karlsson skriver:

  Jag har inte sätt trollkarlen feån oz så jag fåe väl säga att alla eller ingen är favoriten haha
  Jag vill vinna denna vinst för att kunna ta med mig maken och kolla. Vi gör sällan något ihop bara han och jag då vi har tre barn så detta skille passa oss perfa, lite egentid

 6. Sandra skriver:

  Jag har faktiskt aldrig sett Trollkarlen från Oz så jag vet inte vem som är min favorit. Just därför skulle jag vilja vinna detta och få uppleva historien om alla i Oz

 7. Camilla W skriver:

  Min favorit är Dorothy! Jag har bara sett filmversionen, och den har länge varit min favoritfilm. Trots att den har många år på nacken är det fantastisk , helt enkelt eftersom både själva historien och musiken är så bra. Jag vill gärna ta med mina syskonbarn på detta musikaliska äventyr, och hoppas att de gillar den lika mycket som jag gör!

 8. marie lindberg skriver:

  gillar och följer er och delar tävlingen vidare på facebook.

  Min favorit är Dorothy själv, jag älskar henne, som barn tittade jag på filmen och tyckte den var underbar. Vill gärna dela med mig av min barndom till min dotter. Hon har inte sett den än och det ska bli så roligt att få uppleva detta äventyr tillsammans med henne…

 9. Mari B skriver:

  Då jag knappt har sett Trollkarlen från Oz, bara små glimtar här och där och Musse Piggs version, men jag gillar kattdjur så det fega lejonet. Som (om jag förstår det rätt) får bättre självförtroende och blir tillslut modig.
  Jag skulle vilja vinna detta så jag och sonen kan se på detta tillsammans och få egentid utan lillasyster.

 10. Annie skriver:

  Jag gillar Plåtmannen då det är så synd om honom och hans historia. Annars är Dorothy en favorit (men kan ju bero på att jag gillar Judy Garland i rollen…och låten hon sjunger)

 11. Malin skriver:

  Over the Rainbow, för den är vara så vacker.
  Hoppas på att vinna så jag kan få ta med min dotter på teater.

 12. Amanda skriver:

  Gillar på fb: Manda Nyman
  Gillar på insta: Amandalotta
  Åhh tänk att få gå på musikal en dag i januari! Vilken lyx! Favoriten är såklart Fågelskrämman som vill ha en hjärna, så gullig!

 13. Lottiz skriver:

  Vad roligt med en show. Vore så mysigt att få ge ett av mina barn ensamtid. Jag hade velat gå o se något under året som var. Fick ett presentkort som jag inte hann att använda så det skulle vara kul om jag fick se detta istället. Hoppas. Min favorit är Dorythys. Tyckte om henne som barn för hon var snäll så såg nog upp till henne. Delat på fb.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.