Hjälp! Eld och lågor! (2017)

Det bjuds på både igenkänning och dramatik i den lättlästa Hjälp!-serien. I den här boken får vi läsare följa med när en liten hund skadar tassen på ett krossat glas, och barnen i sin tur bestämmer sig för att städa i parken. En bra och viktig sak att göra tillsammans, och kanske kan bokens huvudperson vinna mammas förtroende och få en egen hund? Men det är inte alltid så lätt som det låter, för allt tar en vändning när det börjar brinna i gräset. Hur kunde det gå så fel? Och vems var felet? När brandkåren släckt branden väntar ännu en överraskning för kompisarna. Nu är det fler som blivit eld och lågor!

Jo Salmson lyckas med få ord förmedla starka känslor och i Jimmy Wallins innehållsrika bilder ser man de små nyanserna. I berättelserna är kompisarna och skolan det viktiga och ofta händer något besvärligt som blir ett dilemma för de inblandade. Känslor som avundsjuka, otrygghet och osäkerhet känner alla igen. Det här är lättläst och angeläget och vi på redaktionen gillar det.

Den rekommenderande läsåldern är precis lagom, och passar utmärkt som tyst läsning när man är nybörjare på att läsa. Boken funkar även bra till högläsning tillsammans med en vuxen och ger många tillfällen till diskussioner och frågor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.