Dags för disco (2017)

Dags för disco är ett lättläst bok skriven av Marie Oskarsson, som passar perfekt för nybörjarläsaren. Boken är varm, tonsäker och erbjuder en lättläst skildring av relationer och vardagsproblem tillsammans med fantastiska och uttrycksfulla illustrationer utav Helena Bergendahl.

I boken får man följa med Jack när han ska på disco i skolan. Alla är pirrigt förväntansfulla – till och med Jack som inte kan låta bli att oroa sig. Vad ska han ha på sig? Tänk om han inte kan dansa? Eller ännu värre – om Emilia som han är så kär i inte VILL dansa med honom!

Boken erbjuder stor igenkänning, en massa skratt och lite spänning. Här hemma blev det mycket diskussioner kring olika scenarion som skett när vi själva varit på disco, och många gamla roliga minnen att plocka fram och dela med sig utav.

Vi rekommenderar varmt boken vidare, och tycker den tänkta läsåldern är precis lagom. Boken funkar bra till såväl högläsning tillsammans med en vuxen, som tyst läsning för sig själv när man är nybörjare på att läsa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.