En trend som cirkulerar bland de flesta hemmabagare är så kallat ”fluff”. I det stora hela kan man beskriva fluff som en kräm, eller frosting, som är mycket populärt i tårtor och på andra bakverk. Självklart ville även jag testa på detta fluffiga fenomen som fått ett sådant stort genomslag i de svenska köken. Därför bakade jag idag löjligt enkla och barnsligt goda vaniljcupcakes med fluff gjort på Ahlgrens bilar. Jag kommer absolut att göra dessa fler gånger. Och jag kommer absolut testa på att göra lite mer varianter av fluff.
Fluffet får man gärna förbereda kvällen innan, eller minst sex timmar innan man spritsar det på sina cupcakes.
Här kommer receptet på 6st stora cupcakes:
- 50g smällt smör
- 1dl mjölk
- 1dl strösocker
- 1st ägg
- 2dl vetemjöl
- 1msk vaniljsocker
- 1tsk bakpulver
- en gnutta salt
1. Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och ställ sedan åt sidan för att svalna.
2. Vispa ägg och socker länge tills det blir vitt och poröst.3. Blanda övriga torra ingredienser i en bunke. Blanda väl så att bakpulver, mjöl och vaniljsocker blir jämt fördelat.
4. Häll i smör och mjölk i äggsmeten, därefter mjölblandningen. Blanda till en jämn smet.
5. Fyll dina muffinsformar till ca. 2/3. Grädda sedan i mitten av ugnen i 10-20min, beroende på ugn och storlek på dina formar.
Recept på fluff:
- Ca. 1/3 påse Ahlgrens bilar
- 2,5dl grädde
1. Klipp godiset i mindre bitar.
2. Häll godis och grädde i en kastrull. Rör konstant. Låt det inte börja koka!
3. När alla godisbitar är smälta, häll över till en bunke och sedan in i kylskåpet. (Passa även på att färgsätta fluffet om man vill det. Jag använde mig av lite grön pastafärg.)
4. Dagen efter (eller efter 6 timmar), vispa upp smeten med elvisp.
Recept av: Sandra Edinge