Ugnslagad torskfilé med broccoli – och palsternackaris

Den här rätten är himmelskt god för den som gillar fisk. Den här helt glutenfri samt mjölk – och laktosfri.

Ugnslagad torskfilé med broccoli – och palsternackaris

Ingredienser:
Torskfilé ca 500 g
3,5 dl kokosmjölk
3 msk senap
3-4 msk dill
1 färsk broccolibuske
1 palsternacka
olivolja
saften från 1/4 citron
en liten bit färsk riven ingefära
Herbamare Örtsalt
Peppar
Italiensk salladskrydda

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Börja med torskfilén, den ska helst vara tinad, och lägg den i en ugnssäker form. Krydda den med salt och citronpeppar på båda sidorna.

2. Blanda kokosmjölken med ca 3 msk senap (gärna dijon men jag använde vanlig Slotts) och 3-4 msk dill. Häll sedan detta över torskfilén. Kokosmjölken jag använde var väldigt krämig, men i ugnen kommer den att bli en perfekt sås som rinner ner över sidorna på fisken.
2014-02-20 20.02.16

3. Ställ in fisken i ugnen och låt den vara där i ca 40 minuter, eller tills fisken känns klar (den ska falla sönder när man tar i den med gaffel).

4. Medan torsken bakas i ugnen kan du börja med marinaden till ”riset”: blanda olivolja med saften ur en citron, Herbamare örtsalt, peppar, riven färsk ingefära och italiensk salladskrydda i önskad mängd.2014-02-20 20.05.24

5. Fortsätt med broccoli- och palsternackariset. Riv den färska broccolin på den grova sidan på ditt rivjärn. Det ser ut som på bilden nedan.
2014-02-20 20.03.22

6. Grovriv även palsternackan.
2014-02-20 20.04.19

7. Ångkoka sedan den rivna broccolin på bästa möjliga sätt. Jag gjorde på följande vis:
2014-02-20 20.06.28
Enkelt i en sil med små hål över kokande vatten i ca 7 minuter. Jag blandade runt i broccolin under tiden också.

8. Gör likadant med den rivna palsternackan.
2014-02-20 20.07.13

9. Blanda ihop den rivna broccolin och palsternackan med marinaden.
2014-02-20 20.07.55

Sådär, nu är det bara att vänta på fisken som står i ugnen.

2014-02-20 20.08.47

Servera fisken med broccoli- och palsternackariset. NJUT!

20140220_140118

Det blev sammanlagt 4 små portioner av detta. Men man behöver bara små portioner, då detta är väldigt mättande. Enkelt och gott!

//Nina Kaakinen Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.