Tiramisu med apelsintwist

2013-12-23-2042_52b89241e087c3253422a4e0

Ett tips till nyårsefterätten, Tiramisu med apelsintwist. Man kan göra denna dessert utan likör i om man önskar ha den utan alkohol. Den blir lika god ändå!

Ingredienser 8 personer:
2 paket mascarponeost (á 250g)
5 msk socker
3 dl grädde
4 st äggulor
200 g savoiardikex (24 st)
Amaretto, amarula, baileys (välj det du tycker bäst om)
Kaffe
Kakao
1 apelsin (valfritt)

1. Vispa upp grädden med 1 msk socker. Vispa grädden ganska hård.
2. Blanda resten av sockret med äggulorna i en separat bunke. När du blandat äggulorna med sockret lägger du i mascarponeosten till en jämn smet. (Ett tips är att ha tagit fram osten ett tag innan så den är enklare att jobba med). Jag hade här i saften från en halv pressad apelsin, hoppa över detta moment om du inte vill ha apelsinen i.
3. Vänd ner grädden i ostsmeten.
4. Gör kaffet så starkt du vill ha det, här finns inget recept utan det är enligt smaksak. Blanda kaffet med den likör du valt att jobba med, även här smaksak hur mycket du tar.
5. Doppa kexen en åt gången snabbt i vätskan och lägg i en form. Kexen ska ligga i två olika lager, så först 12 kex. Sen breder du över halva smeten. Här kan ni välja att pudra över kakao också om ni vill ha en mer chokladen smak, det är väldigt gott, gör sedan om samma sak igen med kexen och lägg över resten av smeten. Avsluta med att pudra över kakao och riva över apelsinskal (valfritt).

Önskar er alla en riktigt trevlig Nyårsafton och ett Gott Nytt År!

Recept av: Karolina ”Kakolina”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.