The Nun

The Nun (Mysterium, Skräck, Thriller)När en ung nunna begår självmord på ett kloster i Rumänien under 1952 skickas prästen Burke och hans lärling Irene dit för att utreda fallet och deras liv, tro och själar sätts på spel när de ställs inför en ondskefull kraft i form av en demonisk nunna.

Recension och betyg: Det här var en film som till en början lockade mig, och som jag trodde skulle vara riktigt bra. Men sanningen är att jag har lite svårt att hänga med i svängarna av The Nun som är en spin-off, eller spun-off på The Conjuring och The Conjuring 2, som i sin tur har två spin-off:er i form av Annabelle och Annabelle: Creation, och The Nun utspelar sig dessutom dessförinnan dem alla.

Det gör naturligtvis att filmen får en tuff start, då jag själv och de andra i mitt sällskap inte har sett eller noterat kopplingen filmerna i mellan. Men vi bestämmer oss givetvis att ge filmen en chans ändå, men inser ganska snabbt att det var ett misstag. Filmen har ett svagt skrivet manus och erbjuder inte mycket mer än billiga jump-scares som inte skrämmer någon. Faktum är att vi alla var överens om att filmen är själlös och att det finns en distans till de ytliga karaktärerna, som gör att man aldrig börjar bry sig eller oroa sig för dem.

Det gör att hela filmen blir platt, och vi kan snabbt konstatera att The Nun följer en mall som vi har tagit del av dussintals gånger tidigare, som känns efterapande och trist snarare än spännande. Scenerna är helt enkelt osammanhängande och ofta intetsägande, skådespelarinsatserna mediokra och helheten känns helt enkelt… bara tråkig.

Om du emot förmodan bestämmer dig för att se filmen ändå, så är det en fördel om du är lättskrämd och har sett samtliga filmer i franchisen, annars blir sorgligt nog The Nun bara en mängden av alla de spökfilmer som redan finns där ute.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.