I dag tänkte jag bjuda på en god Silviakaka som passar perfekt att bjuda på där hemma när gästerna kommer på fika besök.
Ingredienser:
Botten:
– 4 ägg
– 4 dl strösocker
– 5 dl vetemjöl
– 4 tsk bakpulver
– 2,5 dl varmt vatten
Glasyr:
– 200 g smör
– 2,5 dl strösocker
– 2 äggulor
– 4 msk vaniljsocker
Garnering:
– Kokosflingor
Så här gör du:
1. Klä in en långpanna(ca 30×40 cm) med bakplåtspapper alt smöra in formen.
2. Gör botten nu: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver, tillsätt det i äggsmeten och blanda.
3. Tillsätt det varma vattnet under omrörning. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen i ca 15-20 min (den ska bli svagt ljusbrun och inte vara kladdig inuti). Ställ åt sidan pch låt svalna.
4. Glasyr: Smält smöret i en kastrull på låg värme. Tillsätt socker, äggulor och vaniljsocker under omrörning. Låt småputtra tills sockret löst sig.
5. Bred glasyren på kakan och strö över med kokos.
Låt kakan stå kallt och njut sedan när det är dags att äta.
Recept av: Karolina ”Kakolina”