Om ni fortfarande inte riktigt vet vad det där lilla extra ska vara imorgon på gottebordet kan jag rekommendera Er denna mjuka pepparkaka. Den är mums!! Har själv gjort 3 st som jag ska dela ut vid olika firanden under julhelgen.
Recept – Mjuk pepparkaka
– 3 dl vetemjöl
– 1 1/2 dl socker
– 1 1/2 dl socker
– 1 tsk bikarbonat
– 1 tsk kanel
– 1 tsk malen ingefära
– 1 tsk malda nejlikor eller 1 tsk pepparkakskrydda
– 100 g smör
– 1 dl mjölk
– 1 dl grädde
– 1/2 dl sirap
– 2 msk lingonsylt eller 2,5 msk rårörda lingon1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Smält smöret och häll ner den och resterande ingredienser i smeten och banda runt. Blanda inte för mycket, endast så att smeten går ihop.
4. Smöra/olja formen och bröa med ströbröd eller mjöl och häll ner smeten,
5. Grädda i nedre delen av ugnen mellan 40-45 min.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Smält smöret och häll ner den och resterande ingredienser i smeten och banda runt. Blanda inte för mycket, endast så att smeten går ihop.
4. Smöra/olja formen och bröa med ströbröd eller mjöl och häll ner smeten,
5. Grädda i nedre delen av ugnen mellan 40-45 min.
Recept av: Karolina ”Kakolina”