Ciabattaliknande frallor

DSC_1689
Om ni vill lyxa till en måltid med extra gott bröd/fralla till så kommer här det perfekta receptet. Dessa frallor är sååå goda! Fick detta recept av en väninna och nu delar jag med mig till Er också.

Ingredienser för ca 10 frallor:
– 5 dl fingervarmt vatten
– 1 dl mjölk
– 25 g jäst
– 2 tsk salt
– 1 msk honung
– 12,5 dl vetemjöl (om du kan köp helst vetemjöl special)

1. Arbeta snabbt ihop alla ingredienser. Degen ska vara väldigt kladdig och lös så knåda INTE för mycket!. Strö vetemjöl över degen och låt jäsa under balduk i ca 1-1,5 timme.
2. Värm ugnen till 240-250 grader.
3. Strö 0,5 dl mjöl på bakbordet och stjälp försiktigt upp degen på bordet. Knåda inte degen, jäsbubblorna ska vara kvar.
4. Strö lite vetemjöl över degen och börja platta till degen något. Dela upp degen i 8-10 bitar och lägg på en plåt täck at bakplåtspapper.
5. Grädda bröden i mitten av ugnen i ca 14-17 min. Håll koll!!
6. Låt bröden svalna under bakduk så blir brödskorpan fin och frasig, sen är det bara att hugga in.

Recept av: Karolina ”Kakolina”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.