Nina Ka – En dröm om att leva på musik

Nina KaKatterna Maja och Lilleman leker och stojar hemma i köket hos Nina Kaakinen Andersson. Nina sätter sig tillrätta på stolen, samtidigt som katterna finner ro och spinner högt vid köksfönstret. Nina börjar sakta berätta att musik alltid har varit en stor del av hennes uppväxt. När hon blickar tillbaka minns hon med glädje hur hennes pappa alltid satt och spelade framför keyboarden. Det var någonstans där som musikintresset först kom, men det var inte förrän långt senare som drömmarna sattes fart på allvar.

Nina fortsätter berätta att det i tredje klass kom några musiklärare, som hade med sig olika instrument på besök i skolan. Det var då hon för första gången fick blåsa i en klarinett, och blev entusiastisk över att hon lyckades få fram ett ljud redan på första försöket. Det väckte och gav hennes intresse mersmak, så pass mycket att hon själv ville börja spela. När det var dags för årskurs fyra sökte hon sig därför vidare till orkesterklass på Gustaf Adolfsskolan i Norrköping.Fakta-Nina-Ka

Intresset för musiken höll i sig och med åren växte sig passionen sig allt starkare. När det var dags för gymnasiet var det givet för Nina att fortsätta med musiken. Hon valde därför att studera vidare på musikprogrammet på De Geergymnasiet. Skolan gav henne flera lärdomar i form av rätt sångteknik och musikteori. Det var även där hon och hennes vän Madeleine Lindroth Borg från årskurs 6 kom allt närmare varandra. Madeleine blev en vän som hon kom att hålla av under många år, och som Nina berättar finns kvar i hennes liv än i dag.

Tiden efter gymnasiet

Nina berättar vidare att hon fortsatte arbeta med musiken även efter gymnasiet. Hon inledde ett samarbete med Madeleine, där det gemensamt släppte en skiva under 2007 vid namn Somewhere under namnet Stargazer. Vidare släppte Nina flera låtar under de kommande åren, och arbetade intensivt med sin musik. Hösten 2019 släppte hon sin första EP vid namn Destination Unknown på Spotify. 

I dag ser sig Nina, eller Nina Ka som hennes artistnamn numera lyder sig själv både som musiker, låtskrivare och musikproducent. Hon studerar på Marieborgs Folkhögskola där hon läser en tvåårig utbildning inom Musik och Entreprenörskap, samtidigt läser hon Musik- och ljuddesign på distans på Linnéuniversitetet. 

Som om det inte vore nog är hon i full färd, med att släppa sitt livs projekt. Nina berättar stolt att hennes första fullängdsalbum vid namn “Släppa taget” släpps i slutet av maj. I samband med skivsläppet arrangerar hon en releasekonsert den 30 maj i Hörsalen i Norrköping. Biljetter finns till försäljning via Billetto.se

Nina avrundar med att drömma sig bort. Hon funderar över hur framtiden kan komma att se ut. Hon drömmer om en lyckad och fullsatt konsert. En konsert med stående applåder och en önskan från publiken om att vilja höra mer. Hon drömmer sig bort om ett liv där hon är erkänd som artist under artistnamnet Nina Ka. Kanske är drömmen inte långt borta, kanske är den bara runt hörnet.

Nina på nätet: Facebook, Instagram, Youtube och Spotify.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.