Julkalender 2014 – lucka tjugotre

23I samarbete med Akademibokhandeln har nu en utav er chansen att vinna ett stort bokpaket.

Tävlingens pris
Ett stort paket till barn ifrån Akademibokhandeln.
”Akademibokhandeln är den marknadsledande bokhandelskedjan i Sverige med ca 130 butiker spridda över hela landet. Vi erbjuder ett brett sortiment av böcker kompletterat med ett noga utvalt sortiment av pappers- och kontorsprodukter för privatkunder och företag.

Bokpaketet innehåller böckerna Vi gör efterrätt!, Ingrid och Ivar firar jul, Barnkammarboken, Hos brandkåren och Kartor.

Så här tävlar du
Svara på tävlingsfrågan i kommentarsfältet nedan och motivera varför just du ska vinna, och glöm inte att skriva med ditt namn, e-post och ev bloggadress.

Om du fick vara författare för en dag, vad skulle din bok handla om då?

Bonus chans: Gilla gärna Akademibokhandeln och Unga Föräldrar på Facebook.

Tävlingen pågår till och med den 25/12, kl. 00:00.

42 kommentarer på “Julkalender 2014 – lucka tjugotre

 1. Sandra - mamma till Milla & Molly skriver:

  1. Jag skulle skriva en bok om hur livet egentligen är som förälder. Tycker det finns allt för många böcker om hur det ska vara. Gör si och gör så. Vill ha en mer ärlig och öppen bok. Om vad som faktiskt händer med kvinnokroppen efter en graviditet och förlossning. Att sviterna kan sitta i under flera flera år. Hur relationen mellan parterna kan svaja och så vidare.
  2. Gillar båda sidor på FB (Sandra Myhr)

 2. Kristin Lönnsjö skriver:

  Jag vill vinna böckerna då det är ett bokpaket som passar till alla mina tre barn. Kartor till min 8åring som är väldigt nyfiken på världen, vi gör efterrätt och brandkåren till min lille kock och bilfantast som är 5år och de andra böckerna till min nyfödda som ännu inte har några egna böcker. Med de andra två har jag gjort så att de fått en bock varje månad deras första år. Det vill jag fortsätta med!

  Om jag var författare för en dag skulle jag skriva en fantasybok med varelser från den nordiska mytologin och folktraditionen. Min man som är oerhört duktig på att rita skulle göra illustrationer i den.

 3. Malin Svensk Björck skriver:

  Jag skulle skrivit en aktivitetsbok för hundar. Med tips på hur kan aktiverar sin hund, tips och råd hur man lär sin hund konster. Med fina och roliga bilder med vovvar som visar hur man gör.
  Det skulle vara jättekul att göra nåt sånt!

  Skulle vilja vinna för att ge detta till min guddotter. Själv älskar jag böcker och samlar på dom. När jag var liten ville jag bo i ett bibliotek. Vill försöka få henne att få samma kärlek till böcker och inse vad mycket dom kan ge!

  Gillar på Facebook, Malin Svensk Björck.

 4. Camilla ahl skriver:

  Min bok skulle handla om hur det är när man förlorar ett barn
  och hur man får försöka gå vidare för dom andra
  barne men även hur viltigt att visa
  sitt stöd är frpn omgivningen

 5. Malin Sjögren skriver:

  Min bok skulle handla om mitt liv. Om uppväxten i ett missbruk. Hur livet kunde slutat redan i ung ålder på grund av fel val och fel vänner. Men hur detta med rätt hjälp blev ett lyckligt liv trots eller kanske tackvare bakgrund.

 6. Jessica Olofsson skriver:

  Jag skulle skriva en bok om mobbning och att hitta sin inre styrka och älskar sig själv. Jag skulle också vilja ge hopp till barn att det blir bättre, kanske inte på en gång men det blir bättre. Jag tror att man ofta vill förminska problemen jag vill istället bemöta med respekt och förståelse att det är så illa som en person upplever det. Tungt ämne så här till jul.
  Gillar båda sidorna på Facebook som Jessica Olofsson.
  Vilket underbart bokpaket håller verkligen tummarna för oss.

 7. Tatyana skriver:

  Jag skulle vilja skriva en barnbok i klass med Pippi Långstrump. En bok som blir läst av generationer.

 8. Helena B skriver:

  Vilken toppen vinst

 9. Helena B skriver:

  Oj resten av min kommentar försvann.. Jag skulle skriva en bok om äventyr. En bok där mina tre barn har huvudrollerna. En bok med spänning, uppdrag, skatter, klurigheter och roligheter. En bok som vill läsas av både stora och små

 10. Gillar båda på FB, Anna Karlsson
  Har delat här

  https://annasbloggtavlingar.wordpress.com/2014/12/23/lucka-23-hos-unga-foraldrar-2512/

  Om jag fick vara författare för en dag skulle jag skriva en bok om det här med vänskap och hur man skall behandla andra. Har ibland känslan av att det är lite hårdare klimat i skolan än när jag gick där. Skulle på ett pedagogiskt sätt skriva om en person och hur den känner sig vid olika händelser.

 11. Camilla Waxin skriver:

  1) Jag har drömt länge om att skriva en bok om min morfar. Han levde ett så spännande liv, var med i en motorcykelklubb där han träffade mormor. De öppnade en liten affär där de bl.a. sålde en massa ostar, tror det är därifrån min mamma har fått sin ostpassion ifrån. En lien historisk bok med humor.
  2) böckerna skulle mina syskonbarn få men vi skulle ha dem hemma hos mig. Skulle vilja börja läsa böcker tillsammans med dem när de sover över hos mig. Bra blandning av böcker i detta paket som jag tror de skulle tycka mycket om.

 12. liselotte skriver:

  Jag är gärna med och tävlar, barnbarnet älskar böcker och jag är väldigt trött på dem vi har här hemma, så det skulle passa jättebra med nya böcker.
  Min bok skulle nog handla om något barn som har det lite jobbigt, men ändå sluta lyckligt.
  Följer Unga föräldrar på facebook, liselotte andersson

 13. Detta är jag gärna med och tävlar om! Min 3-åring ligger efter med talet och logopeden har rekommenderat bland annat Barnkammarboken där det finns mycket rim och ramsor så man kan leka fram talet. En bok med mycket blandat roligt som man kan läsa något spännande ur varje dag.Brandbilar är något han älskar så den boken hade nog blivit en favorit också. Hela bokpaketet hade passat mina tre små herrar i olika åldrar.
  Om jag var författare för en dag så skulle jag skriva om något lärande. Något pedagogiskt som kanske får barnet att vara mycket delaktig i läsandet och lärandet. Mycket bilder men ändå med text och berättelse så boken har en handling.

 14. Jeanette skriver:

  Om jag var författare för en dag skulle jag vilja kunna skriva om Vilhelm Mobergs utvandrarepos till en barn/ungdomsversion.

  Ett hem utan böcker är ett dött hem. För mig är det bland det viktigaste i ett barnrum – jag håller därför tummarna för att jag vinner detta underbara pris!

 15. Mirjam skriver:

  Jag är gärna med och tävlar! Jag skulle hemskt gärna vinna detta bokpaket eftersom böckerna skulle passa min lille Adrian så bra! Han har ingen av böckerna sen tidigare så vore verkligen kul att få ge honom dessa då han älskar att bli läst för! 🙂
  Om jag var författare skulle jag vilja skriva en självbiografi om bla. min barndom. Idag skulle jag nog inte vilja dela med mig av detta, men i framtiden tror jag att jag skulle kunna tänka mig det, för att andra i samma situation ska kunna känna hopp!
  Ha det så bra!

 16. Mari skriver:

  om jag var en författare skulle jag skriva en bok som handlade om min konstiga familj. Den ena sidan är inte den andra lik. Min farmor som peekar oss kusiner sedan vi var små, och jämförde oss. och en familj som inte sätter henne emot. ena kusinen som egentligen inte ska ha barn men har det ändå, hon kan inte ta hand om dem så enkelt är det. En syster som sagt upp bekantskapen med sin mamma (och mig) pga hennes alkohol och sexmissbruk, osv, osv. Jag kan göra en milslånglista. MEN jag skulle inte namn ge de utan. tyvärr så har jag funderat på att starta en låstblogg och skriva av mig om just släkten för den är inte lätt att leva med vilket jag inser i vuxenålder.
  Detta paket skulle passa min son, och mig, för efterrätter älskar vi att göra tillsammans. Och han är super intresserad av brandkåren, och vill gärna bli brandman då han blir stor. Och barnkammarböckerna sparar jag på åt honom, och just denna har jag inte. det är fina böcker att även spara för honom tills den dagen an får egna barn. Och Ingrid-böckerna älskar jag att läsa, just dessa böcker är så lätt att läsa med inlevelse och jag tycker då att det är roligare att läsa och sonen tycker det är roligare att lyssna.

 17. Alexandra skriver:

  Jag skulle skriva om hur det är att växa upp med en förälder som är alkoholist och hur det är att inte få något stöd från skola och annan omsorg. Att växa upp i en värld där alla blånekar sjukdomen som ens förälder har.

  Gillar båda sidorna ( alexandra dahlberg )

 18. Pernilla skriver:

  Vardags saker för friluftsbarn, typ att jobba med kniv, göra eld, hoppa från tak i snö INTE är farligt…

 19. Linda Sundqvist skriver:

  Jag är gärna med. Jag skulle skriva en bok om hur det är att växa upp med en syster som är gravt utvecklingsstörd med allt vad det medför. Känner att jag själv skulle haft nytta av att läsa en sån bok som ung.

 20. Maria Byland skriver:

  Jag skulle om hur det är att vara ensam mamma, utan avlastning. Hur svårt det faktiskt kan vara att fatta alla beslut själv, osv.

  Jag älskar att läsa böcker och uppmuntrar min dotter till läsning hela tiden.
  /Maria

 21. Erika skriver:

  Jag hade använt all min galghumor och skrivit hur det är/var i sjukhusvärlden med Chiari- diagnos och operations, fibromyalgi och oväntad MS. Galghumor är det som håller mig uppe och jag tror det hade behövts lite mer humor inom den världen just för att kunna le i allt elände.

 22. Madeleine skriver:

  Min bok skulle handla om att ge sig ut och ta tag i det man älskar. Att ta tjuren vid hornen och kämpa sig fram till att få ens gamla jag nöjd.

 23. luckysafir skriver:

  jag skulle skriva böcker om döden och om att bli sjuk.. det behövs bra böcker om även trista ämnen

 24. Anja skriver:

  Om jag var författare för en dag skulle den boken för barn handla om en fotbollsspelare som är lagspellare och hur mycket roligt man kan göra tillsammans som lag i med och motvind. Om bra kompisar som tänker på varandra.

 25. Miriam skriver:

  Vår lille gosse ännu inte läsa kan
  Men vi gör så gott vi kan jag och min man
  Högläsning blir en högtidsstund
  Och snart han med bokstäver nog kan komma underfund
  Fina vinstböcker att läsa då
  I hyllan inte stilla kommer stå

  Om jag för en dag en bok skulle skriva få
  Det skulle bli något med ordet ’resor’ på
  En bok som tar barnen ut i världen
  Utan att behöva lämna soffan på färden
  Den skulle öppna upp sinnet
  Och låta andra delar av världen fylla minnet
  Minnen man gråa dagar sedan kan framkalla
  För läsa liksom resa är utvecklande för alla

 26. Maud Lindberg skriver:

  Hej!
  Jag skulle skriva en bok om NALLAR de är så söta och det går att skriva mycket om dom. En hel familj med NALLAR! Och sen alla släktingar och allt kan hända!
  God Jul.

 27. Christine Carlström skriver:

  Jag hade skrivit en bok om mitt liv. Vad jag gjort som förändrat mig och blivit den jag är idag.

 28. Anette Carlsson skriver:

  En perfekt bakbok ”vi gör efterrätt” vore toppen som inspiration i vårt hem när jag ska göra efterrätt tillsammans med barnen.

  Jag har gillat bägges facebook

 29. Maja skriver:

  Wow! Vilken julklapp! Dotter är 21 månader och värsta bokmalen, så hon hade blivit superglad :-).
  Om jag skulle vara författare för en dag så skulle jag lätt skriva en bok om hur man på ett roligt och kreativt sätt kan leva miljövänligt. Med massor av återbruksinspiration!
  Har gillat Akademibokhandeln på FB!

 30. Johanna Kenas skriver:

  Jag skulle nog ha skrivit en vetenskapsbok, med lagom svåra förklaringar på vardagliga situationer och problem. Mycket om kroppen, men också en del fysik och mekanik.

 31. Neda skriver:

  Jag är med och tävlar!
  Som student har man inte råd att köpa egna barnböcker, då de pengar jag har får ofta tyvärr gå till mat. Det blir oftast att jag får låna, på bibliotek eller av grannar. Att få ett stort bokpaket och läsa böckerna i lugn och ro vore drömmen för mig och min sötnos.
  Om jag vore författare för en dag skulle min bok handla om mitt liv som student och förälder – ett riktigt tufft liv.

  Gillar båda sidor på FB sedan tidigare (Neda Sadat).
  Hoppas hoppas det är min tur att vinna denna lucka!!
  God Jul
  Kram, Neda

 32. Ina skriver:

  Oj, vilken klurig fråga. Jag älskar barnböcker såpass att jag började samla redan innan jag fick barn. Barnböcker är magiska och så underbart illustrerade så jag skulle definitivt skriva en barnbok om en massa knasigheter inspirerad av sonens funderingar. Det är så fascinerade att höra hur ett barn tolkar världen. Detta paket skulle vara perfekt till min son på 3 år som till min stora glädje älskar att läsa.

 33. Carola L skriver:

  Om jag skulle skriva en bok skulle det bli en bok ur ett barn i rullstols vardag (ur barnperspektivet) jag tror det skulle behövas fler böcker som visar sådant. Inte bara för att andra ska få en inblick i hur det är att sitta i stol utan även för de barn som sitter i stol och inte kan identifiera sig med figurer i böcker på samma sätt.

  Jag vill vinna bokpaketet fär att böcker är den bästa gåva man kan ge barn! Gillar bägge på FB (Carola Lind)

 34. Joanna D skriver:

  Jag skulle skriva en bok om hur vi hela barn- och tutas i hur viktigt det är med preventivmedel och hur LÄTT det är att bli gravid av misstag, medans det inte pratas alls om hur viktigt det är att ta hand om sin fertilitet och vårda den. För i slutändan är det inte alltid så lätt. Jag skulle skriva om svårigheterna, längtan och vilket tabu det fortfarande är, att inte kunna få barn på egen hand.

  Hoppas vinna bokpaketet till min lilla son på 8 månader. SÅ efterlängtad han har varit <3

 35. Anna skriver:

  Boken skulle handla om svart sorg i regnvått Stockholm… 🙂

 36. Jonna Tiensuu skriver:

  Jah skulle skriva en bok om mitt liv. Om hur det är att ta farväl av sin mamma i sjukhus sängen. Hur det är att ha barn, om hr det är att vara sambo… Ja lite om allt möjligt faktiskt.

 37. MariaM skriver:

  Mina barn älskar att läsa, så böckerna hade gjort succé här hemma! Om jag fick skriva en bok skulle den handla om huset jag håller på att bygga med min man. Om historien bakom (vi plockade ner timmerstommen och bygger upp nytt på Anna plats) och om hur det är att bygga upp en hel gård med bodar, trädgård mm.

  Mvh Maria

 38. Karin skriver:

  Jag skulle skriva de barnböcker jag, eller snarare mina killar saknar, dvs en serie bilderböcker om en busig robot och hans kompisar. När robotar är det som gäller är det lite trist att det nästan bara finns böcker för mycket äldre barn eller faktaböcker.

  Jag gillar bägge sidorna på Facebook.

 39. Karin skriver:

  Jag glömde visst att motivera varför jag vill vinna det fina bokpaketet.
  Både jag och min sambo försöker verkligen att föra över vår egen kärlek till böcker till våra småkillar. Med tanke på allt annat och all ny teknik som pockar på barnens uppmärksamhet behöver man verkligen jobba för att de inte ska missa allt magiskt man kan få uppleva i och med böcker. Men för att göra det behöver man böcker – många och roliga!

 40. Daniel Olausson skriver:

  Det ända min son vill läsa är traktorböcker. Jag skulle göra en utförligare bok om allt som finns på gården.
  Tror många barn tycker att det är intressant, föräldrar också!
  Daniel Olausson fb

 41. Johan Karlsson skriver:

  1. Om jag för en dag fick författartalang skulle jag skriva en fortsättning på Bröderna Lejonhjärta för vem har inte undrat över vad som händer i Nangilima?

  2. Jag har lyssnat till frugans böner,
  att vi ska skapa läslust hos våra söner.
  På läsning har de fortfarande ingen koll,
  men det spelar uppenbarligen ingen roll.
  För böcker är absolut favoriten,
  både hos den stora och han som är liten,
  och av böcker kan man inte ha för många,
  så därför försöker jag bokpaketet fånga.

  Jag gillar båda sidorna på Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.