Jämföra hit och jämföra dit

face
Jag är en helt vanlig människa, och en av flera miljoner användare som uppdaterar och flitigt besöker Facebook varje dag. Men något som kanske skiljer mig lite från mängden är att mina statusrader har förmågan att alltid lyckas spåra ur och bli till livliga diskussioner. Något som ibland kan vara riktigt roligt, men andra gånger rent utav jobbigt.

De kan börja med en enkel och simpel statusrad som ”Alva är ute och hoppar studsmatta utan blöja, vi får se hur det går”, innan debatten är i full gång. Det dröjer inte många sekunder innan kommentar efter kommentar dröser in och diskussionen breder ut sig över mitt huvud; när man egentligen ska sluta, om hon är sen eller tidig och sedan slinker en vag liten jämförelse in om att någon annans barn slutat med blöjor för länge sen, samtidigt som min oskyldiga dotter hoppar studsmatta ute i trädgården helt utan vetenskap om vad som egentligen försiggår.

Det enda jag egentligen tänker är att det är så otroligt sorgligt att vi människor hela tiden jämför oss med varandra. Det spelar egentligen ingen roll om det handlar om när barnen slutar med blöjor, om man är tjockare än den där perfekta tjejen i det senaste numret av Hänt Extra eller om man gick ner lika många kilo efter graviditeten som grannen.

Vi människor jämför oss och vi gör det hela tiden. Om det beror på att vi har svårt att acceptera att andra människor är annorlunda eller om det beror på avundsjuka eller någonting helt annat har jag ingen aning om. Men jag tycker det är så tråkigt att vi inte uppmuntrar, stöttar och hjälper varandra utan onödiga påhopp, kommentarer och jämförelser. De är jag nog inte ensam om att tycka, men ändå kommer kommentar efter kommentar in när jag uppdaterar min status.

Av: Sanna kaakinen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.