Nu börjar påsken närma sig och vårsolen börjar förgylla dagarna. Min nyfikna och kreativa sida börjar vakna ur sin vinterdvala och jag letar inspiration till kommande ”projekt”. Jag hittade dessa ursöta bilder på nätet och det blir ett måste på dessertbordet under påsk. Kinderägg fyllda med vit chokladmousse och en söt eller syrlig ”äggula”.
Ingredienser
8 kinderägg
1/2 dl vispgrädde
50 g vit choklad
1/2 dl kesella, 10%
1 msk aprikossylt eller lemon curd
1 tsk vatten
Gör så här:
1. Skär bort så toppen på kinderäggen med en liten kniv. Skär bort så pass mycket att du kan plocka ut leksaken. Ställ chokladäggen i äggkoppar eller något annat som får dem att stå upprätt.
2. Smält den vita chokladen i en skål i mikron (se upp så att den inte blir bränd).
3. Vispa grädden men inte för hårt. Rör ner grädde och kesella i den smälta chokladen utan att röra för mycket.
4. Fyll kinderäggen med chokladmoussen med hjälp av en liten sked eller en sprits. Jämna till på toppen. Låt stå i kylskåpet i minst 30 minuter.
5. Blanda aprikossylt/lemon curd och vatten i en liten kastrull. Hetta upp under omrörning så att sylten ”smälter”. Låt svalna.
6. Ta ut chokladäggen 10 minuter innan servering. Gröp ett litet hål i moussen och häll lite aprikossylt i varje.
Bilder hämtade från:
http://mittskafferi.com/2012/april/chokladagg-med-vit-chokladmousse-och-aprikoss.html
http://www.momeduse.se/wp-content/uploads/2012/04/20120408-105806.jpg
http://www.leila.se/egg-style-cheese-cakes-/leilas-blogg/index1,139.htm?id=3149