Harry Potter-utställning i Norrköping

Harry Potter
© Warner Bros.

Gillar du Harry Potter? Då ska du absolut besöka Norrköping sommaren 2014, för här kommer världsutställningen Harry Potter: The Expedition visas. Turnén startade i Chicago och har sedan fortsatt till till Boston, Toronto, Seattle, New York, Sydney, Singapore samt Tokyo.

Innan den kommer till Norrköping nästa sommar ska utställningen passera Edmonton, Alberta.

Norrköping är den första staden i Europa att stå som värd för denna fantastiska utställning, och det är något som Stefan Papangelis, VD, Upplev Norrköping uttrycker i ett pressmeddelande är mycket inspirerade och ärofyllt.

Utställningen, som kommar att vara placerad på Nya Parken från slutet av maj till 7 september, kommer att visa scendekorer från filmernas mest populära platser, inklusive Gryffindors allrum och sovsalar, klassrummet för trolldrycker och örtlära och den Förbjudna skogen – som alla är fyllda med hundratals autentiska föremål, kostymer, och varelser som användes vid inspelningen av den storslagna filmserien.

På en interaktiv avdelning ska besökare kunna komma in i Quidditch-området och kasta en Quaffle, dra sina egna Mandrake i klassrummet för örtlära, och även uppleva ett återskapande av Hagrids stuga och sitta i hans stora fåtölj

Totalt är är utsällningen på cirka 1 400 kvadratmeter, och biljetter till utställningen kommer att släppas redan den 11 november.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.