Harry Potter: The Exhibition

Nya Parken i Norrköping har fått den stora äran att under sommaren husera den vandrande utställningen om Harry Potter och hans magiska värld. Det är något som jag tror känns stort för Norrköping som stad, och för mig som person var det en stor ära att få vara ibland de första att få besöka den tillsammans med flera andra människor ifrån diverese tidningar, nyhetsredaktioner och hemsidor.

 

På 1 400 stora äventyrslystna kvadratmeter får du chansen att kliva rakt in i scener från filmerna du älskat, och fortfarande älskar. Börja med att få sätta dig i samma sits som Harry, Ron, Hermione och de andra fick göra när de först kom till Hogwarts. Sorteringshatten väntar på dig.
Fortsätt sedan vidare till nästa rum där du möter Hogwarts express, ni minns väl när Harry tillsammans med Ron ramlade ut på andra sidan väggen mötta av den tjocka benvita röken från det stora röda loket i filmen Harry Potter och De vises sten. Själv minns jag hur Harry fullkomligen överrumplades av att befinna sig i den magiska världen och dess perrong 9 ¾, och hur Ron och övriga passagerare tycktes ta det hela med ro.

Utställningen fortsätter vidare och du får möjlighet att besöka och se föremål som Ron Weasleys brutna trollstav som bröts när han och Harry kraschade med den flygande bilen in i det piskande pilträdet i Harry Potter och Hemligheternas kammare. Här finns även det illvrål som Mrs Weasley skickade till Ron efteråt för att skälla ut honom för att ha stulit sin fars flygande bil.

Andra föremål som visas på plats är Hermione Grangers trollstav ifrån filmerna, tillsammans med hennes magiska pärlväska som finns med i flera utav filmerna och som är till stor hjälp när det söker efter Lord Voldemorts hurrukruxer.
Utställningen fortsätter vidare och du får se alla möjliga färgsprakande uniformer som medverkat i filmerna när skådespelarna spelat den brutala sporten Quidditch där man rycker på axlarna om en sökare råkar försvinna i en vecka eller två, för det är ju sådant som händer.
Här får du även själv testa att kasta den så kallade klonken in i ringarna, och få en inblick i hur det är att spela Quidditch själv. Du får även möjlighet att se kvastar, utrusning för att spela där ibland den gyllene kvicken finns tillsammans med olika halsdukar, hattar, program, kikare och banderoller som används under världsmästerskapen i Quidditch i Harry Potter och Den flammande bägaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.