En guide till bäckenbottenträning

Vem behöver knipa? Alla Behöver knipa! Knipträning, även kallat bäckenbottenträning är något vi alla borde göra kontinuerligt genom hela livet. I samarbete med Lovebuddy ska vi berätta mer om hur du gör och om vilka hjälpmedel som finns.

Bäckenbottenträning är bra för att:

Förebygga eller minska urin och avföringsläckage

Minska risken för framfall

Få ett förbättrat sexliv

Bättre hållning och hållbarare kropp

För att lättast få kontakt med din bäckenbotten och lära dig knipa på rätt sätt så rekommenderar vi att använda knipkulor.

Appstyrda knipkulor

Appstyrda knipkulor – Din personliga bäckenbottentränare. Här kopplar du upp dig till en app som berättar för dig hur och när du ska knipa. Du kan även knipträna genom att spela spel, ett kul sätt att knipträna på och perfekt för den osäkra.

Knipkulor set

Knipkulor set – Om du är helt ny till knipkulor kan det vara skönt att pröva sig fram. Genom att köpa ett set får du en uppsättning av kulor i olika storlekar. Det blir även enkelt för dig att följa din utveckling genom att se när du klarar av tyngre kulor.

Knipkulor med vibration

Knipkulor med vibration – Förena nytta med nöje och köp en knipkula som du kan använda på flera sätt. Här kan du varva mellan att knipträna som träning och knipträna för njutning. Med vibrationen kan du enkelt stimulera din g-punkt genom att föra den längre in och/eller använda vibrationen på andra erogena zoner.

Yoniägg som hjälper dig med din bäckenbottenträning.

Yoniägg – Knipträna med elegans och sinnesro, här har vi en ädelsten i Jade. Jade förknippas även med vårt hjärtchakra och kan hjälpa dig med att lösa upp spänningar i ditt underliv och i ditt sinne. Det sägs även ha en helande effekt som ska kunna avlägsna giftämnen från kroppen.  

Så här kniper du:

  1. Är du ny till knipträning så börja med att ligga ner, här belastas din bäckenbotten minst och gör din träning lättare. Ligg på rygg med knäna upphöjda.
  2. Hitta en lugn och jämn andning, försök andas djupa andetag med magen.
  3. Applicera glidmedel på din knipkula och för sakta in den. Den ska ligga precis innanför slidmynningen.  
  4. Nu ska du hitta knipet, du ska lyfta uppåt och inåt mot naveln. Tänk att du ska använda samma muskler som du gör för att bryta kisstrålen och förhindra högljudda fisar. Du kan föra in fingrarna i slidan för att känna om du kniper rätt.
  5. Nu när du hittat knipet så börja med två sekunders knip och 10 sekunders vila, upprepa 10 gånger och gör detta tre gånger om dagen. Det är helt normalt att få träningsvärk i början.
  6. När du känner dig stark kan du sedan variera mellan att knipa längre och mer intensivt. Du även testa att stå upp och använda tyngre knipkulor.

Så oavsett i vilket skede du befinner dig i livet så är det nu, nu det är dags att börja knipa.   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.