Betting: Underhållning eller ett sätt att tjäna pengar

Det går aldrig att ha för mycket pengar, eller vad säger ni? Några lyckliga få kanske inte behöver ha koll på balansen på bankkontot, men de flesta av oss gör det. På senare tid har betting lyfts fram som ett roligt sätt att tjäna pengar, vilket givetvis låter som en härlig kombination. Men är det verkligen det bästa sättet att tjäna pengar på jämfört med alternativen?

Betting: Vad är det?

Betting är ett annat ord för vadslagning. Det är ett spel som har funnits i urminnestider och innan internet gick man till ett spelombud och lämnade in sina ”tips”.

Dessa tips kallas idag för bet och läggs på nätet. Det kan vara ett eller flera spel på t.ex. en fotbollsmatch, trav eller en simtävling. Det finns olika marknader att betta på. Det kan vara på vinnare, resultat eller på antalet mål. Som bettare väljer du det odds som du tror visar sannolikheten att en viss händelse inträffar. Om du väljer rätt odds vinner du tillbaka summan du satsade gånger oddset. Om du exempelvis satsar 100 kronor på oddset 5.00, innebär det att du vid vinst har vunnit 500 kronor. En hacka, eller hur?

Fotboll

Betting räknas däremot som ett spel och inte som ett arbete. Det finns inte någon hundraprocentig garanti för att du faktiskt kommer att vinna ditt lagda bet.

För att öka sina chanser att lyckas med betting, och faktiskt tjäna pengar på den, krävs det ett omfattande förarbete. Du behöver studera statistik, tidigare resultat, väderleksrapporter – helt enkelt allt som kan påverka en matchs utkomst och som hjälper dig att ta ett beslut. Det gäller samtidigt att ha kontroll över hur mycket pengar som ska satsas på bettingen, både för att maximera sin vinst och minimera eventuell förlust.

Andra sätt att tjäna pengar

Många kan tro att det enda sättet att tjäna pengar är genom ett vanligt 9-5 jobb. Det är helt fel. Det finns flera andra, och kreativa sätt, att tjäna lite extra för att dryga ut månadskassan.

Kreativt pyssel

Det går att sponsra företag på sociala medier, lägga ut instruktionsvideor eller recensioner på exempelvis YouTube, Instagram eller liknande plattformar. Om du har en hobby som t.ex. fotografi kan du sälja dina bilder på en egen webbsida. Det finns till och med bildsidor som låter dig sälja dina bilder via dem mot en kommission.

Andra bra sätt att tjäna pengar är att hyra ut ett rum, om man bor stort. Det går att sälja saker på loppisar eller på Blocket. Med lite fantasi går det faktiskt att tjäna några extra slantar varje månad.

Olika sätt att spara pengar

Det kan ta tid att tjäna extra pengar. Den som behöver fylla ut kassan snabbt kan börja med att titta på olika sätt att spara pengar.

Av erfarenhet händer det lätta att pengarna rinner iväg när man går in i matbutiken eller väntar på bussen. Dålig planering är ett vinnande koncept för att stimulera shoppingsuget. Ett bra tips är att planera för varje tillfälle då man vet med sig att t.ex. sötsuget eller tristessen brukar kicka in. Se till att ta med dig en kaffe hemifrån i en termosmugg istället för att springa in på stationen. Vet du att du bli hungrig på vägen hem från skolan eller arbetet, se till att ha en frukt, en macka eller något sött i väskan.

Spara pengar

Enligt Bufferts sparskola är autogiron och räntor vanliga pengabovar. Månadsabonnemang på diverse streamingtjänster och andra prenumerationer uppgår lätt till ett par tusenlappar om året. Gå igenom abonnemangen du har och se om du verkligen har nytta av alla. Kanske kan du förhandla till dig nya avtal. Detta brukar vara möjligt med t.ex. elbolag, banker och telefonbolag.

Slutsatsen

Det bästa sättet att spara pengar, och tjäna pengar, är att inte behöva spendera pengar först. Detta är oundvikligt i vissa fall. Om du t.ex. bakar, binder blommor eller på annat sätt skapar objekt som du sedan säljer, kommer du första att behöva köpa materialet. Betting fungerar ungefär på samma sätt, fast med en större risk

Det går absolut att tjäna pengar på sin betting, men det ses inte som det mest effektiva sättet. För att lyckas krävs det noggrann planering och mycket arbete. Du ska helst ha ett intresse för sporten eller händelserna som du bettar på. Att vara genuint intresserad av fotboll eller liknande, kommer att göra det enklare att förstå all information och statistik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.