Tänkte bjuda er läsare på detta recept för denna underbara cheesecake!
Ingredienser:
Botten
– 10 digestivekex
– 50 g smör
Fyllning
– 4 gelatinblad
– 2 ägg
– 400 g Philadelphia ost
– 2 dl crème fraiche (1 burk)
– 1,5 dl socker
– 1 tsk vaniljsocker
– 1 citron, rivet skal och saft
Glasyr
– 1 gelatinblad
– 2 msk socker
– 4 msk vatten
– 4 passionsfrukter
Så här gör du:
1. Mixa digestivekexen så det är små smulor av alla. Smält smöret och blanda ihop. Tryck ut i en 26 cm form. Ställ i kylen för att stelna under tiden du gör fyllningen.
2. Nu till fyllningen: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min. Dela äggen i gulor och vitor.
3. Blanda gulor, Philadelphia, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet.
4. Vispa vitorna till ett hårt skum. Blanda ner med den andra smeten.
5. Värm citronsaften i en kastrull. Kläm ur vattnet ur gelatinbladen och lägg ner i citronsaften och rör om tills den smält. Blanda sedan ner citronsaften i ostsmeten tills det blandats ordentligt. Häll sedan över i formen och ställ i kylen i 1 timme.
6. Till glasyren: När kakan stått i kylen i 1 timme är det dags för glasyren. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i minst 5 min.
7. Hetta upp socker och vatten i en kastrull tills sockret smällt. Lägg i gelatinbladet och rör om tills det smällt och skrapa sedan ner innehållet ur passionsfrukterna. Se till bara så att det endast är kärnorna som kommer med och inte själva köttet i botten. Låt svalna.
8. Ta fram formen och häll över glasyren över smeten. Ställ i kylen igen i minst 1 timme.
Lossa tårtan från kanterna med en vass kniv när det är dags för servering och njut!
Recept av: Karolina ”Kakolina”