Bamse och Tjuvstaden

bamse_copyright_trevanner_4_0Sveriges mest berömda björn gör långfilmsdebut med filmen Bamse och Tjuvstaden, och vi är nog många hängivna fans som har väntat. Det är en film som skildrar kamratskap, grupptryck och ärlighet och en film som inte bara bör glädja de allra minsta, utan också varje förälder som någon gång prenumererat på Bamse, eller har minnen av de animerade kortfilmerna.

Filmens speltid på drygt en timme känns precis lagom, och för första gången har även Bamse och hans vänner fått ”egna” röster och de med Peter Haber i spetsen, som världens starkaste och snällaste björn.

När filmen ”Bamse och Tjuvstaden” tar sin början är vi åter tillbaka hos Bamse och hans vänner. När vi möter det gamla gänget har vargen och det gamla skurkarna blivit snälla, vilket man blir när andra är snäll emot en, men det dröjer inte länge innan Reinard räv kliver in och hotar idyllen. Genom att ljuga vänder han det före detta skurkarna mot Bamse och tillsammans kapar de en godislast och kidnappar farmor. Där tar äventyret sin början och vi får följa med Bamse, Skalman och Lille Skutt på ett nytt spännande äventyr genom Trollskogen och in i Tjuvarnas stad för att rädda Farmor.

Kort sagt är Bamse och Tjuvstaden en film att räkna med, och en film vi såväl vuxna som barn gärna ser om och om igen.
bamse_copyright_trevanner_5_0

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.