Äppelpaj med knäckigt täcke

öppelpaj
Vansinnigt god äppelpaj! Detta recept är för 6 personer, och det är enkelt att byta ut ingredienserna till mjölkfria produkter.

Ingredienser
– 5 stora äpplen
– 150 g smör
– 3 dl havregryn
– 2 dl rörsocker strö
– 1/2 dl ljus sirap
– 1 1/2 dl vetemjöl
– 1/2 tsk bakpulver
– 2 msk mjölk
– Lite kanel till äpplena (valfritt)

Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Skala äpplena och skär i tunna skivor. Strö här över lite kanel över äpplena och blanda runt, detta är inte nödvändigt. Lägg ut äpplena i formen så att de täcker formen jämnt.
3. Smält smöret och ställ åt sidan för att låta svalna. Blanda i alla ingredienser i en bunke (allt förutom äpplena som ligger i sin form)
4. Fördela smeten över äpplena och ställ in i mitten av ugnen i ca 30 min alt tills smeten uppe på blir gyllenbrun.

Servera med vaniljglass eller vaniljvisp!

Recept av: Karolina ”Kakolina”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.