Visualiseringscenter C nya satsning

10872836_10152465324730868_3560349461132169081_o (1)
Inför våren laddar Visualiseringscenter C om med nya utställningar och upplevelser i domen. Inför den nya säsongen blir alla utställningar gratis, medan medan priset på domfilmsbiljetterna sänks ner. Nu finns det med andra ord allt större anledning att besöka Norrköpings fantastiska digitala science center.

Den största nyheten inför 2015 är filmen ”Dinosaurs at Dusk – Luftens Härskare”. I filmen som har premiär 17 januari, får vi följa en far och en dotter som dyker ned i dinosauriernas historia. Tillsammans letar de efter den största bevingade varelsen som någonsin funnits på jorden: Quetzalcoatlus. Filmen kretsar kring de mer bevingade typerna av dinosaurier, och vi får följa med genom dinosauriernas olika tidsperioder tills de dog ut. En film som vi  tror kommer locka så väl stora som små.

Förutom dinosaurieäventyret i domen öppnar också en ny utställning, ”Urban Vision”, i februari. Utställningen görs tillsammans med stadsbyggnadskontoret och kretsar kring stadsutveckling, främst i Norrköping. Genom interaktiva skärmar kan besökarna laborera med idéer och bygga upp staden, samt följa idéerna kring projektet ostlänken.

Men innan Urban Vision drar igång flyttar barnutställningen ”Professor Pupills Laboratorium” upp till lokalerna där Rymdresan tidigare huserade. Pupills Laboratorium ersätter Rymdutställningen från den 17 januari, då laboratoriet byggs ut och blir större.

Visualiseringscenter C som firar 5 års jubileum i år har med andra ord en hel del nytt, som vi gärna spanar in tillsammans med barnen, och kanske finner vi en och annan av er på plats där borta också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.