Vinn boken Bära Leggings i Januari av Sara Stille

9789187049477_200

Nu har två utav er chansen att vinna boken Bära Leggings i Januari av Sara Stille.

Tävlingens pris
Boken Bära Leggings i Januari av Sara Stille
”Tretton år gammal söker Sara tillflykt hos den elva år äldre Jesper, som är vän till familjen. Hennes hemförhållanden är trassliga och Sara är ung och skör. Hos Jesper finner hon trygghet, och för första gången upplever hon att någon lyssnar på henne och bryr sig om henne. Tills hon en natt vaknar utan kläder, med honom över sig. På en enda natt förstörs allt. Men det som Sara försöker se som en engångsföreteelse, ett misstag, händer plötsligt igen, och igen, och igen. Sara skäms och mår dåligt, och för varje gång Jesper våldtar henne växer hennes hat. Samtidigt känner hon en lojalitet mot honom för det stöd han tidigare visat henne. Han var den stöttande axeln hon så väl behövde under en svår tid. Så hon håller tyst. Under fyra års tid säger hon inget till någon, men när den mörka hemligheten till slut får henne att rämna inombords beslutar hon sig för att anmäla Jesper, och tar därmed upp kampen mot honom och rättssystemet. Sara Stille är i dag nitton år och läser juridik på universitetet i Örebro. Hennes ambition är att göra skillnad och att stå upp för alla andra tysta offer. Det här är hennes egen historia.

Så här tävlar du
Motivera varför just du ska vinna den här boken, och gilla även Unga Föräldrar på Facebook och glöm inte att skriva med ditt namn, e-post och ev bloggadress.

Tävlingen pågår till och med den 30 april 2015.

10 kommentarer på “Vinn boken Bära Leggings i Januari av Sara Stille

 1. Maud Lindberg skriver:

  HEJ! Den känns intressant! En ny bok snart sommarläsning.

 2. Eva Flood skriver:

  En bok som är tänkvärd, den ska sparas till mina barnbarn.
  Gillar på FB,Eva Flood

 3. sandra skriver:

  Jag vill gärna vinna.
  En tänkvärd bok att kunna läsa under sommaren när man vill lägga all teknik åt sidan och bara njuta av livet.

 4. Rebecca Andersson skriver:

  Låter som en bok värd att läsas. Jag gillar verklighetsbaserade böcker, oftast är de hemska, tragiska och sorgliga men värda att läsa, ju fler som läser desto bättre. Vinner jag kommer denna bok vandra vidare när jag läst den.

 5. Anna L skriver:

  Jag vill gärna vinna och läsa och sedan dela den med min systerdotter. Det händer och kommer att hända någon omkring henne sorgligt nog. Viktigt att läsa, lära och förstå andra livsöden och att man kan resa sig igen!

 6. Hedda skriver:

  Det här är en viktig bok !! Jag vill att min tonårsdotter ska läsa den här.

 7. Maria Bredin skriver:

  Jag är en riktig bokmal. det jag tycker bäst om är verklighetsbasserade böcker. Det händer så mycket i världen som man inte vet eller förstår. Att läsa sånna här böcker får saker att öppna sig för en. Att inse vad som händer där ute

  (har gillat på fb)

 8. Jessica Sundberg skriver:

  Det här är en bok som känns väldigt viktig att läsa, inte minst för oss tjejer. Vi får inte längre stå tysta och acceptera sådana här hemskheter och inte heller annat stort och smått vi tjejer kan och utsätts för. Vi måste enas, göra oss hörda och visa att det inte är okej. Det måste ske NU!!! Jag vill inte att min snart 11-åriga dotter ska få växa upp med denna rådande kvinnosyn!

 9. Anja Lennartsson skriver:

  Kanske något att läsa tillsammans med min dotter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.