Tips för ett friskare hår

65411004
Jag kan med största sannolikhet säga att ingen gillar kluvna hårtoppar. Därför vill jag dela med mig av en teknik som kallas ”Search and destroy”. Denna teknik går ut på att sök igenom håret regelbundet för att leta efter kluvna hårtoppar och sedan klippa bort dem. Klipp ca. 0,5cm upp på hårstråt ifrån den punkt där skadan börjar. Ovanför på bilden kan ni se vad det är för hårstrån ni kan leta efter. Då man enbart klipper enstaka hårstrån åt gången så påverkas inte längden på håret i helhet, och man slipper dessutom att klippa håret hos frisören lika ofta.

Det finns en mängd olika saker som sliter på håret. Här kommer några tips som är bra att tänka på:

1. Borsta aldrig ett blött hår! När håret är blött blir det skört och därför lättare går sönder. Vänta tills håret torkat en aning.

2. Borstar gjorda med svinborst sägs vara mycket mer skonsamt för håret och stimulerar dessutom hårets naturliga oljor och gör håret glansigare.

3. Tvätta inte håret varje dag. Och när du tvättar ditt hår, använd inte så mycket schampo. Tvätta håret med schampo i två omgångar, med lite schampo åt gången. Avsluta sedan med rikligt med balsam.

4. Hårsnoddar som håller ihop med metall bör undvikas. Håret fastnar lätt i metallen och det sliter väldigt mycket på håret.

5. Använd alltid värmeskydd när du fönar, plattar eller lockar håret!

6. Textiler med grova fibrer tenderar att slita mer på hår än textiler med små, fina fibrer. Därför sägs det vara bättre att sova på kuddar med örngott i siden/satin.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.