Tigerkaka med cream cheese


Ca 10-12 bitar / 55 min

Ingredienser:
Chokladsmet
200 g mörk choklad
200 g smör
+ lite smör till formen
2,5 dl strösocker
3 ägg
2 dl vetemjöl

Cream cheese-smet
400 g färskost av cream cheese-typ
1,25 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Värm ugnen till 180 grader. Smöra en bakform.

Smält choklad och smör i vattenbad i en kastrull.

Vispa socker och ägg pösigt. Sikta ner mjölet och häll till sist ner chokladbladningen.

Rör samman färskost med socker, äggen och vaniljsockret. Varva de två smetarna i en ugnsfast bakform och gör ett snyggt swirl-mönster genom att dra lätt med en sked i smeten fram och tillbaka.

Baka av i ugnen i ca 35-45 min, tills kakan precis stannat. Låt den svalna en timme innan servering.

Recept från City Gross med varor från deras Lilla och stora julbakskasse. City Gross bakkassar är tillfälliga kassar som går att beställa fram t o m vecka 51. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.