Tävla om DVD-filmen Alfons Åberg – Hokus Pokus

alfons_NormalboxDVDpackshot

Nu har tre stycken utav er chansen att vinna DVD-filmen Alfons Åberg – Hokus Pokus.

Tävlingens pris
DVD-filmen Alfons Åberg – Hokus Pokus
När han inte leker sjörövare med sina kompisar så drömmer 6-åriga Alfons Åberg om en egen hund – precis en sådan som den gamla trollkarlen har. Med hjälp av magi är han övertygad om att hans dröm kommer att uppfyllas. Men det är inte så lätt som han tror, även om det på ett märkligt sätt blir som magi i alla fall. Filmen är fritt baserad på boken ”Hokus Pokus, Alfons Åberg!” av Gunilla Bergström. Berättelsen handlar om verklighetens illusioner och magi men också om lögner, fantasi och en intensiv önskan om att bli tillräckligt stor för att få en egen hund.

Så här tävlar du
Svara på tävlingsfrågan nedan och motivera varför just du ska vinna en DVD-filmen Alfons Åberg – Hokus Pokus, och glöm inte att skriva med ditt namn, e-post och ev bloggadress.

Vad heter Alfons Åberg på finska?

Tävlingen pågår till och med den 9 mars.

40 kommentarer på “Tävla om DVD-filmen Alfons Åberg – Hokus Pokus

 1. Johanna skriver:

  Svaret på frågan är Mikko Mallikas.

  Vi skulle vilja ha familjemys i soffan med denna härliga film (antar jag att den är eftersom hela Alfons-konceptet är härligt). Två barn busar och upptäcker och Alfons är precis i deras smak.

  Håller tummarna!

 2. Christina Frisberg skriver:

  SVAR: Mikko Mallikas 🙂
  Hoppas vinna den härliga Alfons filmen till lilla Matias 🙂
  KRAMEN <3

 3. Angelica skriver:

  Mikko Mallikas 😀

  Ha en toppendag

 4. […] TÄVLA HOS UNGA FÖRÄLDRAR […]

 5. Jag är med och tävlar. Melvin har alltid gillat Alfons och jag hoppas att även Felix kommer gilla honom. Hoppas på tur så kanske barnen kan få se film ihop.

  Svaret är Mikko Mallikas

  Har även delat här

  http://annasbloggtavlingar.wordpress.com/2014/02/16/alfons-aberg-93/

 6. Lina skriver:

  NU hoppas jag på TUR hos dig / er.

  Svaret är;

  MIKKO Mallikas

  Håller tummarna nu så blir O glad 🙂 EN av favorit filmena

 7. Sara H skriver:

  Svar Mikko Mallikas. Hoppas på vinst.

 8. Åhhhh, Alfons Åberg har varit min dotters favorit sen hon såg filmen på bio för första gången. Vi håller verkligen allt vi kan här.

  Svaret är: Mikko Mallikas 😉

 9. Åhhh, Alfons Åberg har varit min dotters favorit sen hon såg Alfons Åberg på bio för snart 1 års sen. Vi håller tummarna här.

  Svaret är: Mikko Mallikas 😉

 10. Lina Eckerström skriver:

  Jag är väldigt gärna med 🙂
  Har en liten 3-åring här hemma som ÄLSKAR Alfons och har alla filmerna. Men inte denna. Hon fick syn på den i affären häromdagen och utbrast ”Åh mamma, denna vill jag ha” så nu håller vi tummarna på tur här 🙂

  Svar: Mikko Mallikas

  Ha en fin dag !

 11. Svar: Mikko Mallikas.

  Jag vill gärna vinna denna till min son på 3,5 år! Han ÄLSKAR alfons åberg, helst ser han på youtube klipp med sin farfar eller att farfar läser alfons böcker åt honom. Sedan busar dem tillsammans och sonen säger att tjejbaciller är är äckligt och att han ”ska bara..” tror det bor en liten Alfons i min son.. Därför skulle det ju vara helt perfekt att få vinna en Alfons DVD till honom också! 🙂

  Hoppas på tur!
  Kram Emelie

 12. Amanda skriver:

  Svar: Mikko Mallikas

  Jag skulle vilja ha en myskväll med mina systerbarn! Detta skulle vara perfekta mys filmen!

 13. Spacegirl skriver:

  Mikko Mallikas

 14. Millah skriver:

  1. Svar: Mikko Mallikas

  2. Jag skulle så himla gärna vilja vinna
  denna video till min alfons åberg tokiga dotter.
  Hon skulle bli överlycklig.
  Då vi bara kör med dvd hemma ännu haha 🙂

  Hoppas på tur.. Kramar // Millah
  millahoman@hotmail.com

 15. Malin skriver:

  Jag vill vinna för att kunna ge filmen till min 3-åring som säger att hon ska bli trollkarl när hon blir stor

 16. Jeanette skriver:

  Svar: Mikko Mallikas

  Jag vill gärna vinna den här DVD:n till min sambos brorsdotter som ÄLSKAR Alfons. Hon tittar på honom varje dag!

 17. Jenny Sundqvist skriver:

  Mikko Mallikas heter han på finska 🙂
  Jag vill vinna för att vi verkligen är en ”filmfamilj”. Innan sonen föddes köpte vi filmer varje vecka och samlingen är stor. Dock har vi ytterst få tecknade barnfilmer vilket känns väldigt tråkigt. Denna skulle få hamna i sonens blivande samling 🙂

 18. Heidi Larsson skriver:

  Svar: Mikko Mallikas (Gulligt! Hihi…)
  Jag gillade själv Alfons när jag var liten. Det jag gillar är att det inte är så snabba klipp och annat ADHD-framkallande elände 😉 Det är lugnt och stillsamt och varma fina färger. Min lille Adam har precis upptäckt en Alfons-app i min telefon. Håller tummarna nu! =)

 19. Anna skriver:

  Mikko Mallikas

  Vi vill vinna eftersom det Hokus Pokus Alfons Åberg är dotterns abslouta favoritfilm, men jag ORKAR inte se den på bio en enda gång till. Så en DVD vore toppen.

 20. MariaM skriver:

  Mikko Mallikas heter han på finska. Storgrabben har nyligen börjat kolla på dvd och han älskar det (fast jag är lite kluven till för mycket tittande). Hur som helst är Alfons Åberg en stor favorit och jag gillar honom också mycket, så det skulle helt klart bli en fredagsmys-film 🙂

  Hoppas på tur 🙂

  Mvh Maria

 21. Matilda skriver:

  Hej! Är med 🙂

  Svar: Mikko Mallikas

  Vill ge filmen till sonen som gärna ville se denna på bio men mamman vågade inte ta med honom dit med tanke på att han fortfarande är ganska liten och har svårt att sitta still längre stunder 😛 Med en egen film skulle vi fixa ”bio-mys” hemma istället och så är det ju perfekt att man kan ha en liten paus mitt i, eller två 😉

  Kram Matilda

 22. Elisabeth skriver:

  Hej!

  Svaret på frågan är: Mikko Mallikas

  Vi har läst Alfons Åberg böckerna och det skulle vara roligt att kunna kombinera läsupplevelserna med film. Jag har fem döttrar som gillar och uppskattar berättelserna om Alfons och hans familj och vänner. Som vuxen tycker jag också att de ger mig många tankar.

  Vänliga hälsningar Elisabeth

 23. Elisabeth skriver:

  Hej!

  Alfons heter på finska Mikko Mallikas.

  Vi har läst Alfons Åberg böckerna och det skulle vara roligt att kunna kombinera läsupplevelserna med film. Jag har fem döttrar som gillar och uppskattar berättelserna om Alfons och hans familj och vänner. Som vuxen tycker jag också att de ger mig många tankar.

  Vänliga hälsningar Elisabeth

 24. Mickan skriver:

  Mikko Mallikas

 25. Mickan skriver:

  Mikko Mallikas

  Oops, fick inte med motiveringen. Jag vill vinna för att ge denna till min dotter som fyller 2 år snart. Hon älskar Alfons Åberg-böckerna.

 26. Angelica skriver:

  Mikko Mallikas!

  Jag borde vinna eftersom jag skulle skicka filmen vidare filmen till min Alfons-förtjusta systerdotter som skulle lysa upp som ett solsken! Och ingen kan lysa upp som hon kan.

 27. Sofia Norberg skriver:

  Mikko Mallikasta

 28. Sofia Norberg skriver:

  Svaret är ; Mikko Mallikasta

  Jag vill vinna för att min ena son fick gå på bio och se denna, den andra sonen vart såklart avis så vore mysigt att göra en liten biokväll hemma =)

  Sofia Norberg
  sofianorberg@hotmail.com
  whitesoul.blogg.se

 29. liselotte skriver:

  Jag är gärna med och tävlar, skulle bli en perfekt film till barnbarnet Hugo. Alltid bra att ha en film hemma när de behöver varva ner eller mormor behöver en lugn stund. Svaret är Mikko Mallikas
  Mvh Liselotte

 30. Anna Lundqvist skriver:

  Svaret är Mikko Mallikas
  Har en systerson som älskar Alfons. Han verkligen lever sig in i hans liv och leker Alfons, läser Alfons, har Alfonsdocka osv men han har ingen film med sin idol. Detta hade verkligen blivit en guldklimp för honom.

 31. Carola L skriver:

  Svar: Mikko Mallikas

  Jag vill vinna eftersom Alfons visar att det inte alltid är så lätt. Att man ibland är svartsjuk och kanske inte kan förmedla det till sina föräldrar t.ex. vi har många barn i vår närhet som skulle älska att få denna film!

 32. FC skriver:

  På finska heter Alfons Mikko Mallikas

  Jag älskar Alfons och vill gärna introducera honom för dottern nu. Alfons var liksom den första stjärnfamiljen (långt innan ordet introducerades) som alla älskade. Utan att göra ett problem av det finns här Alfons och Pappa och Farmor och är en hel familj utan att en läser det som att någon saknas. Och så vill jag ju att min dotter tänker om sin familj – att hon och mamma och katterna är en hel familj (jag har använt donator på klinik)

 33. Johan skriver:

  Alfons heter Mikko Mallikas i Finland.
  Jag hoppas på att vinna Alfons-filmen till mina två småkillar som båda gillar Alfons på var sitt sätt. Fyraåringen gillar både böckerna och de gamla filmerna och ”dramatiserar” gärna de olika ämnena/handlingarna här hemma. Tvååringen har kommit i kontakt med Alfons via storebrors intresse och formulerade nyligen en av sina första tvåordsmeningar: ”Milla gullig”. Vem kan motstå något sådant:-) Klart att killarna är värda den nya filmen.

 34. lena skriver:

  Svaret är Mikko Mallikas!
  För ett biobesök räcker koncentrationen inte alltid till, det är mycket spring i benen och svårt att sitta still. Sprudlande glada skulle både jag och dottern bli, om vi ändå fick chansen att uppleva Alfons magi. För om vi kunde titta på filmen här hemma, skulle vi själva över filmstarten och eventuella raster bestämma.
  Nu håller jag tummarna för att det är vi som har tur att bli en av de lyckliga vinnarna:-)

 35. Jag är gärna med och tävlar!
  Svaret på frågan är Mikko Mallikas.
  Jag skulle vilja vinna filmen till mina pojkar, varav den store är en blivande liten trollkarl. Överst på hans önskelista är nu en trollerilåda, men så länge övar han sig på små trolleritrick som han ser på tv. Kanske Alfons kan hjälpa honom med ett trolleritrick 🙂

 36. Anna skriver:

  Mikko Malikas

  Var tog min kommentar vägen? Jag hade skickat en kommentar för länge sedan?

  Jag vill vinna för den filmen är min dotters absoluta favoritfilm på bio och jag går gärna med henne om det inte vore så att jag är höggravid och av flera anledningar blir det besvärligt att gå på bio; för tjock för raderna och ständigt kissnödig. Jag måste ra med henne när jag går på toan! En DVD skulle underlätta!

 37. Karin Danielsson skriver:

  Mikko Mallikas
  Här hemma har Lejonkungen fastnat på repeat, något jag tror att barnen har fixat med flit. Så en ny barnfilm vore verkligen på tiden, och skulle definitivt rädda familjefriden. Så nu hoppas jag att en Alfons-film hittar hit, och att den blir barnens nya favorit.

 38. Sara H skriver:

  Svar: Mikko Mallikas

  Jag vill vinna den här filmen till min son som älskar Alfon och trolleri. Den skulle sitta bra här hemma.
  Nu när jag har gips på min fot så kan vi se den tillsammans. plus att fast man är vuxen kan man inte växa i från kära Alfon.

 39. Jessica skriver:

  Svar : Mikko Mallikas

  Jag vill vinna filmen till min älskade guddotter. Hon förtjänar att bli bortskämd nu när hon är sååå duktig att komma iväg till skolan 🙂 Hoppas på tur 😀

 40. Lonnie skriver:

  Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you
  relied on the video to make your point. You definitely know what youre talking about,
  why throw away your intelligence on just posting videos to your blog when you
  could be giving us something informative to read?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.