Sagor för barn -Sony Music och house of stories lanserar sagoklassiker

Klassiker som Askungen och Lilla Sjöjungfrun är kända för många, men kanske då främst i bokform. Från och med nu kan den intresserade föräldern eller det nyfikna barnet även lyssna på sagorna digitalt. Temat för sagorna är nattning och de passar perfekt när det är läggdags och orken för att läsa en bok inte riktigt finns.

Sagor för barn” i digital form är perfekt för den som vill lyssna på klassiska sagor med nya dramatiska och musikaliska inslag. De nyinspelade sagorna lanseras av Sony Music tillsammans med producenterna Staffan och Josefine Götestam från House of Stories. Staffan är grundare av Junibacken och utbildad skådespelare och kanske mest känd för rollen som Jonatan i filmen om Bröderna Lejonhjärta. Han har även varit involverad som producent, regissör och teaterchef i ett hundratals produktioner under sin karriär. Josefine har som barn också varit verksam i teatervärlden. Hon har medverkat i musikaler och pjäser samt även senare som röstskådespelerska och kompositör. Omslagen är målade av Louise Jacobsson.

Välkända sagor som Askungen, Lilla Sjöjungfrun, Rapunzel, Skönheten och Odjuret och Snödrottningen kommer att finnas tillgängliga på våra vanligaste digitala plattformar (Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal, Bookbeat, Nextory och Storytel).

”Sagor för barn” släpps idag, fredagen den 27 oktober.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.