När man är ute på semester med sina barn i en helt ny stad, så letar man så klart efter någonstans att äta när hungern sätter in. Det är då oftast lättast att ta med dem då på restauranger som de känner till som exempelvis McDonalds eller Max. Men med handen på hjärtat så vill man ju lära känna både staden och dess utbud lite mer. Så även när det är dags att avnjuta en god måltid, så när vi på redaktionen besökte Göteborg beslöt vi oss för att spana in dess samlingsplats, Feskekörka (Fiskekyrkan).
Feskekörka (Fiskekyrkan) är en samlingsplats för alla som uppskattar Sveriges bredaste utbud av färsk fisk och skaldjur. Den invigdes den 1 november 1874. Det göteborgska namnet har den fått för sitt utseendes skull, som påminner om en kyrka. Den ligger vid Rosenlundskanalen och är lätt att hitta som turist, eftersom rundtursbåten Paddan och turistbussarna Hop-on -hop off har en hållplats precis utanför fisk och skaldjursmarknaden.
I hjärtat av Göteborg på övervåningen i Feskekörka finns det perfekta läget för att leverera en genuin miljö och färsk fisk och skaldjur av högsta kvalitet. Köket ligger öppet mitt i restaurangen så att man kan följa kockarnas arbete. Bohusbuffén är fylld till bredden med hummer, krabba, räkor, lax och ostron. Öppettiderna är dagtid från tisdag till lördag, när det finns färsk fisk och skaldjur att tillgå.
Det var här vi beslöt oss för att avnjuta en fantastiskt god måltid, och vi slog till på dagens fångst bestående av ”halstrad Kummel med rotselleri puré och blåmusselskum”. Något helt nytt och annorlunda jämfört med vad vi på redaktionen är vana vid, särskilt barnen, men dock så uppskattat och spännande att få avnjuta. Här på restaurangen är det en trevlig miljö, tillsammans med personal som ger allt för att kunden alltid ska förbli 100% nöjd. Det är något vi kan gå i god för att vi verkligen blev utav deras fantastiska bemötande.
Vi rekommenderar därför varmt ett besök på en utav Göteborgs mest kända restauranger Restaurang Gabriel.