Mjölkfri tigerkaka

tigerkaka tigerkaka2
Då tänkte jag bjuda er läsare på ett busenkelt recept på tigerkaka. Detta är nog den kaka som slår allt annat i hästlängder! Jag gjorde kakan lite roligare då jag precis fått nya muffinsformar som är i form av en mini-sockerkaka. Men detta recept räcker till en vanlig tigerkaka. Jag bakade mjölkfritt och skriver därför receptet så. Det går jättebra att byta ut till vanlig mjölk mm.

Ingredienser
– 50 g mjölkfritt smör
– 1 dl sojamjölk
– 2 ägg
– 2 dl socker
– 3 dl vetemjöl
– 1 1/2 tsk bakpulver
– 2 tsk vaniljsocker
– 1 msk vatten
– 3 tsk kakao
– mjölkfritt smör och ströbröd till formen. Har du silikonform kan du strunta i detta.

Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda ner vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och blanda. När det har blandats samman häller du ner mjölken och det smälta smöret.
3. Smörj och bröa formen. Häll 2/3 av smeten i formen.
4. Blanda ner kakaon och vattnet i 1/3 som är kvar.
5. Häll ner kakaosmeten i formen och ta en gaffel och rör runt så att du får lite mönster i kakan.
6. Grädda tigerkakan i nedre delen av ugnen i 30-35 min.
Vill du göra små muffins så gör du på samma sätt, fyll först med ljus smet sen med kakaosmeten. Tänk på att endast fylla formen till 2/3. Grädda dina muffins i mitten av ugnen i 15-17 min.
Recept av: Karolina ”Kakolina”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.