Matbaren GRO i Örebro

Entré till Matbaren Gro i Örebro

Letar du efter en restaurang med lokalproducerade och ekologiska råvaror? Uppskattar du vegetariskt mat? I så fall är den klimatsmarta restaurangen GRO i Örebro något för dig.

Restaurangen är den första i sitt slag i staden, och det är kocken och ägaren Ola Ohlin som ligger bakom. GRO ligger på den kullerstensbelagda innergården, i kvarteret som heter Stallbacken och i folkmun även kallas Gamla Stan.

I området samlas även en rad andra företag och restauranger. Allt från krogar som Makeriet, restaurang Amano, Sveas Café & Bistro och de båda butikerna CE inne.ute och Butiken på Stallbacken. Här hittar ni även Örebros enda escape room, Fagerlinds som vi på redaktionen tidigare besökt.

GRO är som sagt en klimatsmart restaurang med vegetariskt mat i fokus. Restaurangen är noga med att använda utvalda ekoråvaror. De strävar även efter att göra sina kunders matupplevelse såväl njutbar såsom samvetsgrann. Detta med visionen att man som gäst ska kunna njuta av en härlig måltid utan att kompromissa med sina värderingar. Det är också därför de har tagit ”hållbar njutning” som deras motto.

Strålande service och gudomlig mat

Under vårt besök kunde vi snabbt konstatera att Matbaren GRO är fantastisk. På menyn finns något för dig oavsett om du är vegan, vegetarian eller allätare. Här finns nämligen såväl vegetariska och veganska alternativ, men det finns också hållbara kött- och fiskrätter. Maten smakar dessutom gudomligt gott från första till sista tuggan.

Under besöket njöt vi av en trerättersmiddag. Till bords delade vi på alla rätter i sällskapet, vilket gjorde att vi alla fick smaka lite av varje. Vi startade upp med en aptitretare i form av en god pumpa soppa och en bit nybakat bröd. Därefter kom förrätterna in som bestod av soup dumplings, glaserade brysselkål och croquetter av sötpotatis med ponzu-mayo, picklad ingefära och krispig sesamduo.

Den smakrika och vackra rätterna fortsatte komma in. Vi fortsatte vidare till varmrätterna som bestod av gnocchi, oxfile och saltbakad rotselleri från Källsprång. Smakerna var fantastiska allihop, och till bords hade vi svårt att enas om en favorit då det alla var så goda. Vi avrundade kvällen med tre av restaurangens desserter som bestod av krispiga mandelknyten, pannacotta smaksatt med apelsin och vanilj och chokladtryffel smaksatt med havssalt.

Servicen var strålande under hela kvällen, och det märktes tydligt att personalen var extremt kunniga inom sitt område. Efteråt kunde vi inte annat än att konstatera att vi alla fått ett mer öppet sinne för vegetariskt och vegansk mat. Vi fick dessutom alla med oss flera nya favoriter som vi alla längtar tillbaka efter att njuta utav på nytt.

För efter ett besök på Matbaren GRO kan du inte annat än att längta tillbaka. Så ett besök rekommenderas varmt.

Aptitretare på Matbaren GRO
Förrätter på Matbaren GRO
Varmrätter på Matbaren GRO
Desserter på Matbaren GRO

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.