MAMMA MIA! på Svenska Teatern i Helsingfors

MM_SvT17b

Veera Railio, Mia Hafrén & Anna Hultin

Helsingfors / Helsinki 2014-2015 cast
FOTO: by Brinkhoff/Mögenburg

Vi på reaktionen har varit på besök i Finland, närmare bestämt i staden Helsingfors för att lära känna dess puls som en storstad. Under vår första kväll besökte vi Svenska Teatern för att se hitmusikalen ”MAMMA MIA!” baserad på låtar av ABBA. Vi har ju hört låtarna sedan tidigare, mest på engelska men här sjungs låtarna på svenska och påminner lite om filmen som gjorts om ABBA sedan tidigare som många kanske har sett på tv.

Vi hade rätt höga förväntningar på showen redan innan, kanske var det t o m en av våra mindre testpiloter, som satte den allra högst. Vår mindre testpilot älskar verkligen ABBA och dess musik, och såg verkligen fram emot att få se showen – kanske t o m lite mer än oss andra. Vi enades dock snabbt efteråt om att förväntningarna vi hade haft innan nåddes direkt, redan vid inledningsnumret var vi fast. Vi alla stora som små beskrev showen som den mest fantastiska show vi någonsin har sett. Den hade verkligen allt – fantastiska scener, professionella skådespelare och det i kombination med klädsel och rekvisita som passar till storyn.

Allra roligast var det att verkligen se skådespelarna agera och leva sig in i berättelsen. Vi var alla överens om att de hade glimten i ögat och verkligen var i rollen. För att avsluta rekommenderar vi varmt alla som besöker Helsingfors att gå och se Mamma Mia – det är helt klart en show du bara måste se.

”En mamma, en dotter,tre möjliga pappor och ett bröllop du aldrig glömmer!”

Skådespelare : Kristofer Möller,Vallu Lukka,Mia Hafren och Riko Eklundh.

5
MM_SvT3b
Tara Toya, Lineah Svärd & Katariina Lantto
MM_SvT11b
Kristofer Möller, Vallu Lukka, Mia Hafrén och Riko Eklundh Ensemblen
MM_SvT21b
Lineah Svärd och Anton Häggblom

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.