Kräftsäsongen är på intåg – fyll kräftbordet med läckra grönsaker.

Kräftsäsongen är på intåg. Ni kanske redan har haft er kräftskiva eller har en inplanerad. Det är ett tillfälle att umgås med familj och vänner men framför allt är det ett tillfälle att äta god och nyttig mat.

kräftskiva-2012
(Bild lånad via Googlesökning)

Kräftor är väldigt proteinrikt, men för att bli mätt på det så måste man äta ganska mycket. Det är nämligen så att en vanlig svensk signalkräfta innehåller bara ca 13 gram kött. Men detta ger ju bara en anledning till att frossa i dessa nyttiga skaldjur.

Kräftbordet kan fyllas med en massa goda tillbehör. En fräsch sallad, några goda röror, räkor, västerbottenpaj, små delikata tilltugg, kanske en alkoholfri bål och kräftor förstås. Möjligheterna är oändliga.

Grönsaker är ju ett måste på kräftbordet. Grönsaker innehåller antioxidanter, vitaminer och mineraler vilket bidrar till ett bättre immunförsvar. Gröna grönsaker innehåller även klorofyll. Klorofyll är ett ämne som ger grönsaker dess gröna färg. Genom att äta gröna grönsaker hjälper du din kropp att rena och avgifta blodet och rensa mage och tarm. Vilket är a och o för din hälsa.

Grönsaker-500x189
(Bild lånad via Googlesökning)

Att äta grönsaker minskar i helhet risken för sjukdomar. Äter man en kost som innehåller mycket grönsaker behöver man inte oroa sig för att fylla på kroppens behov av vitaminer och mineraler via kosttillskott. Jag vet inte hur det är med er, men jag har iallafall alltid haft svårt att komma ihåg att ta de där pillerna varje morgon.

Så fyll ert kräftbord med oändliga mängder kräftor och läckra grönsaker och frossa utan att få dåligt samvete.

Av: Nina Kaakinen Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.