Julkalender 2018 – Lucka 17

I samarbete med Nicotext har en utav er chansen att vinna Spela Mera! – Husdjursmemory.

Tävlingens pris
Spelet Spela Mera! – Allt om Djur.

”Nicotext gör böcker. Men inte särskilt viktiga böcker. Man skulle kunna säga att de är rätt onödiga faktiskt. Fast tänker man på det är det rätt mycket som är onödigt. Det mesta som är kul är egentligen rätt onödigt. Som att åka bergochdalbana. Eller att knacka någon på axeln och smita åt andra hållet innan de hinner vända sig om. Att sitta i solen, äta popcorn och pussas är också rätt onödiga saker. Eller att sätta tungan på en kall lyktstolpe. Det är jätte onödigt. Fast en sak har alla de här dumheterna gemensamt, förutom att de är onödiga. Just det. De är njutningsfulla. De är roliga och de får oss att le. Precis som Nicotext onödiga böcker.

Spela Mera! Husdjursmemory
Alla husdjur är människans bästa vän! I detta spel får du träffa de mest populära sällskapsdjuren i ett klassiskt minnesspel. På varje kort finns, förutom ett gulligt husdjur, rolig fakta om djuret i fråga som att ordet
”pudel” betyder ’plaska i vatten’.

Ålder: 2 år+
Antal spelare: 2+
Speltid: 15 min+”

Så här tävlar du
Svara på tävlingsfrågan i kommentarsfältet nedan och motivera varför just du ska vinna, och glöm inte att skriva med ditt namn, e-post och ev bloggadress.

Om du skulle designa och göra ditt egna familjespel, vad skulle spelet handla om då?

För större chans att vinna:
– Dela tävlingen vidare offentligt på Instagram eller Facebook.

– Följ ungaforaldrar.se och nicotext på Instagram.

– Gilla Unga Föräldrar och Nicotextförlag på Facebook.

Tävlingen pågår till och med den 23/12, kl. 23:59.

Kommentarer godkänns efter avslutad tävling.

17 kommentarer på “Julkalender 2018 – Lucka 17

 1. Tatiana skriver:

  Spelet skulle handla om hur man på allra bästa sätt överlever vardagens alla små prövningar såsom tex skrikande barn i matkön, vinterkräksjukan, nattningar, syskonbråk, lämningar och hämtningar till diverse aktiviter och massa annat roligt! 🙂 Följer på Instagram som _vieille_ame

 2. Titti skarp skriver:

  jag skulle nog designa ett spel för äventyr i fjällen sommartid
  där hela familjen får delta i olika uppgifter
  hoppas på turen
  följer och delar på fb

 3. Helena Hultin skriver:

  Spelet skulle vara något enkelt som tar ungefär en halvtimma att spela, lätt att ha med sig ut på sommaren eller till stugan i fjällen på vintern. Om det är pedagogiskt och lärorikt är det ett stort plus 🙂

 4. Sofia Bengtsson skriver:

  Jag skulle göra ett spel för barn om vackra Sverige ! Ett enkelt sätt att lära sig om Sveriges kultur . Våra traditioner , landskaps blommor osv , skulle vara ett bra och enkelt familje spel.

 5. MariaM skriver:

  Jag skulle göra ett lästränaspel, med olika uppdrag där en får skriva ihop något för att få en ledtråd, eller något sånt. Tror det skulle bli spännande och kul att få utveckla sin läsning för barn! Jag skulle gärna vinna memory, älskade det som barn och vill gärna ge barnen möjlighet att också få älska det!
  Gillar på fb.

 6. Jenny skriver:

  Åh, vi som ska ha ett långt härligt jullov! Ser verkligen fram emot ett spel där hela familjen kan vara med. Hade gärna sett ett slags lär dig rimma spel, mina barn har verkligen börjat intressera sig för rim. Jennyorust

 7. Anna L skriver:

  Kanske ett spel med gåtor och kluringar & olika utmaningar = )

  Klart jag tar en chans att få
  pricka in en sak på min önskelista då
  Spela massor i jul
  för att det är kalaskul
  vinst och förlust öva på
  en lärorik julhelg blir det då
  Om jag inte på mina kunskapsluckor får spel ; )
  Så bli jag lärd och får skratta en hel del

  @zemam på Instagram
  Anna Larsson på Facebook

 8. Pierre S skriver:

  Nu ska de andra julfirarna få
  jag kommer dem att klå
  fast vänta vaddå
  djurfrågor håhå
  och memory vinner ingen vuxen ändå

  jag skulle göra ettslags spel me dolika kategorier och saker som ryms under de olika kategorierna som man får se en kort stund och så ska man kunna rabbla

 9. Ellen skriver:

  Jag skulle göra ett spel där man tillsammans spelade och lärde sig om hur man är en bra kompis .

 10. Börje Jönsson skriver:

  Barnbarnet har lite svårt med uttalet och går hos talpedagog. Det bästa tipset de fått är att spela spel med sonen och ”leka fram” uttalen och orden. Hoppas därför vinna detta spel så vi kan ha en riktigt mysig spelkväll tillsammans.

  God Jul och gott nytt år/ Börje

 11. Mia Korch skriver:

  Min dotter har blivit 2 år och är äntligen stor nog att börja spela spel och ägna sig åt lite lugnare lekar. Det hade vart så mysigt att spela memory med henne när hon ska varva ner på kvällen.

  Om jag skulle designa ett eget spel hade det vart ett enkelt charader spel med bilder på vad man ska agera, för då kan både stora och små familjemedlemmar bara med!

 12. Theres skriver:

  Dans och lek! Alltså ett spel med musik där det gäller att hitta på en liten dans eller liknande 🙂 kanske finns en massa kort där man ska komma ihåg alla rörelser en efter en! Det skulle dottern älska vi har en tradition av att alltid köpa ett nytt spel på julafton och spela ihop hela familjen! Detta (djurspel) skulle passa perfekt nu då dottern inte är tillräckligt stor för andra spel! Sen älskar hon ju djur med 🙂

 13. Sandra Edinge Mulders skriver:

  Jag skulle vilja vinna detta spel till min dotter som älskar djur!
  Det var en svår fråga, men om jag skulle designa ett eget familjespel så skulle det nog handla om matlagning och vad olika produkter kommer ifrån, exempelvis Halumi är gjord av vad?

 14. Thingeling skriver:

  Skulle vilja vinna detta till min systerson som har kommit in i åldern där man läser om allt och ör väldigt frågvis.

  Hade jag designat ett famiojespel så skulle det vara ett spel där man lär känna varandra på, för även om man bor ihop så kan det vara saker man inte vet om varandra. Skulle kunna vara frågor i stil med vad är det roligaste vi gjort som familj? Motivera varför det var det roligaste.

 15. Anna Kattis Iveblad skriver:

  Det skulle handla om allemansrätten. Att fler får läsa sig vad man får och inte får göra. Det är en storfilm tillgång vi har!

  Litenskrutt på Instagram

 16. Mari B skriver:

  Om ett fira julen på ett fint sätt.
  Med detta spel skulle jag spela med familjen. Den lilla på 2år skulle få lära sig djuren, att namnge dem. Det stora barnet memorerar all onödigt vetande så han skulle gilla spelet på grund av det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.