Julkalender 2017 – Lucka 18

I samarbete med Ehrlin Publishing har en utav er chansen att vinna boken och ljudboken ”Elefanten som så gärna ville somna”.

Tävlingens pris
Boken och ljudboken ”Elefanten som så gärna ville somna”.

”Nu är den efterlängtade uppföljaren som alla föräldrar har väntat på äntligen här! Ditt barn får följa med Ellen Elefant på en resa genom den magiska skogen som leder till sömn. På vägen träffar de olika hjälpsamma karaktärer som skapar en lugnande upplevelse som får ditt barn att slappna av och snabbt vaggas in i sömn. Boken fungerar perfekt för antingen sovstund eller nattning.

Elefanten som så gärna ville somna är skriven med ett sövande språk och med fokus på att hjälpa ditt barn att komma till ro på kvällen och göra nattningen till en fin avslutning på dagen. Boken är del av en serie med föregångaren Kaninen som så gärna ville somna, som blivit en enorm internationell succé med flera bestsäljarutmärkelser runt om i världen.

Vill du låta Ellen och hennes vänner hjälpa ditt barn att somna, då är detta boken för dig. Gör som miljontals föräldrar världen över, låt ditt barn få vaggas till sömn med hjälp av Carl-Johan Forssén Ehrlins sövande sagoböcker.”

Så här tävlar du
Svara på tävlingsfrågan i kommentarsfältet nedan och motivera varför just du ska vinna, och glöm inte att skriva med ditt namn, e-post och ev bloggadress.

Hur söver du bäst ditt barn i dag? Är det en bra bok, en mysig pratstund eller kanske en film innan läggdags?

För större chans att vinna:
– Dela tävlingen vidare offentligt på Instagram eller Facebook.

– Följ ungaforaldrar.se och Ehrlinpublishing på Instagram.

– Gilla Unga Föräldrar och Ehrlin Publishing på Facebook.

Tävlingen pågår till och med den 24/12, kl. 00:00.

27 kommentarer på “Julkalender 2017 – Lucka 18

 1. Roxanne Munoz-Rytting skriver:

  Vill vinna eftersom dottern haft problem med sömnen hela livet. Just nu söver vi lättast i bilen men det går väldigt mycket i perioder. Skulle mer än gärna vilja prova den här boken för att se om den kan hjälpa oss <3

 2. Theres skriver:

  Min lilla dotter somnar bäst efter lite mys och amning 😀 det perfekta avslutet på dan tycker både hon och jag 🙂 skulle vara supermysigt med en liten bra bok som vi kan lägga till sovrutinen 😀 då kan ju pappa också vara med på ett hörn 😀

 3. Anja Lennartsson skriver:

  Saga mys och pussar. Lite prat om dagen. Egentid och ljusa lite sång. Tyvärr sjunger mamma inte bra så Aldo låtsas sova för att mamma ska vara tyst…

 4. Maud Lindberg skriver:

  Hej! Både pratstund och sen läsa flera böcker, det räcker inte med en bok. Gillar sidorna följer och delar.

 5. Stephanie Rönning skriver:

  Det är bara min minsta som jag ”nattar” nu mer.
  Då får han krypa ner i sängen och sen berättar jag en saga som jag själv har hittat på.
  Och varje kväll så får huvudpersonen i sagan vara med på nya äventyr.
  Denna saga ber min son mig att berätta själv. Han tycker att det är jätte spännande.

 6. Sara B skriver:

  Jag älskar elefanten/kaninen/traktorn som så gärna ville somna då barnen somnar!! Utan bråk och utan stoj!!! Helt makalöst och otroligt! Dock har jag inte boken utan jag brukar antingen läsa via Storytel eller så får dom lyssna via storytel. Jag är själv en bokmal och gillar att hålla i en bon och därför skulle denna vinst passa ypperligt, då jg skulle få hålla i en bok, barnen skulle få somna i harmoni och jag och mannen skulle sedan ha lite längre stund för oss själva då barnen somnar tidigare och smidigare med denna bok 🙂
  Vi brukar först prata om dagen och de för berätta vad de gjort, positivt och om något varit tråkigt med dagen, sedan saga 🙂

 7. Heléna skriver:

  Molly är 4 år och hon är SÅ svår att få att somna, det är bara jag som får ligga bredvid henne. Det går INTE med hennes pappa. Men kanske om han eller hennes storebror läser denna? Hon ligger på min arm, nära nära… mysigt men ibland önskar jag att det gick på annat sätt.

 8. Tatiana skriver:

  Åh, vi har lite problem med just nattningarna.. vår dotter är 1 år och vill bli buren och vaggad en stund innan vi lägger ned henne i sängen vilket har gjort att både jag och min sambo har fått så ont i ryggen. Hon väger ju ändå över 11 kg nu. Vi har testat det mesta men inget annat har funkat så jag är jättenyfiken på den här boken som jag hört så mycket gott om!

 9. Anna skriver:

  I den här familjen är det böcker som gäller – men det blir ju automatiskt en pratstund också!

 10. Becky skriver:

  Kramar och saga mys är det som funkar hos oss!Lite pratstund innan sagostunden och sen är det bara fantasin som gäller innan en av oss somnar först! Delat på Instagram @sjevernasvetlost

 11. Tingeling skriver:

  Att läsa är en så viktig grej. Den lär barnet att böcker är helt okej. En liten stund i en ny värld kan öppna upp livet för en ny sfär. Med en liten som gillar stoj och stim så kan det vara svårt att komma till ro på kvällen så hade gärna testat denna boken

 12. Marianne skriver:

  Läsa böcker.

 13. Hanna karlsson skriver:

  Mina döttrar och min son älskar när man läser böcker för dom vid läggdags och nu har min äldsta börjat att läsa ihop med mig så det blir en mysig stund för oss fyra på kvällarna. Dock måste vi nu ta och uppdatera med lite nya böcker då de flesta redan är lästa och många av dom flera ggr.

 14. Emmy skriver:

  Vi lyssnar alltid på musik på kvällen istället för barnprogram och dom små brukar dansa av sig lite, sen avslutar vi med välling samtidigt som vi läser för dom 🙂

 15. Emmy skriver:

  Följer på insta

 16. Elin H skriver:

  Vi har alltid som rutin att läsa en bok för sönerna eller lyssna på en ljudbok. Nu i vinter har det blivit mycket Pettson och tomtemaskinen. Yngsta sonen måste sen ha med sig både en mjuk filt, en snutte-elefant och en nappflaska med vatten. Men då somnar han lätt efter sagostunden.

  Vi har boken ”Kaninen som så gärna ville somna” och den gillar båda sönerna. Hoppas även få läsa boken om elefanten, som omväxling!

 17. Mari B skriver:

  Det stora barnet som är 8år har ca 30min-1h innan läggdax datorfritt för att varva ner. Då brukar han bygga lego eller komma och småprata med oss vuxna, leka med lillasyster eller något lugn aktivitet. Sedan tandborstning och hoppa upp i sängen medan han ligger i sängen och ska sova lyssnar han på en ljudbok. Allt mellan 30min-3h tar det innan han somnar. Och det görs inget avvikande, ibland har han bara svårt att somna. Denna bok kanske kan hjälpa hans sömn komma fortare och lättare.
  Det lilla barnet som är precis fyllda 1år får en flaska ersättning och sedan bökar hon som oftast runt i sin säng innan hon somnar.

 18. Sara Källström skriver:

  Innan min son somnar brukar vi läsa. Antingen att han läser själv eller vi läser tillsammans eller bara jag! Vi pussar alltid varandra godsnatt och sen får han ha tänt en mysig liten lampa tills hans somnar! Denna boken hade vart härligt att lyssna på!

 19. Christin Pettersson skriver:

  Alva får alltid välja två böcker som vi ska läsa, efter det ligger vi och pratar om olika saker. För tillfället pratar hon gärna om vilka djur som kan finnas på en bondgård. Sedan tänder vi nattlampan och ligger och kramas och pussas. Böckerna hon har hemma kan vi nog utantill vid det här laget så en ny bok hade varit trevligt. Kan vi med hjälp av boken korta ner tiden det tar tills hon somnar så är det också ett stort plus!

 20. Camilla W skriver:

  Vi släcker alla lampor utom mysbelysningslampor och läser en bok, funkar inte det ser vi på Trafikmagasinet, det är einars favoritprogram. Efter det somnar iallafall jag….
  Följer på fb som Camilla Wiklund och instagram som lillakarlsbyn

 21. Mia Korch skriver:

  Följer er bägge på instagram.

  Jag har en 1 åring här hemma som har så svårt att komma till ro om natten,
  allt annat än kudden är roligt, till och med den arga katten.
  Så denna bok vore underbar att få testa,
  hoppas de fungerar för jag har testat det mesta!

 22. Christine Carlström skriver:

  Jag tror jag har rena rama lyxen jag. Sonen säger kring 19:30 ”mamma jag vill sova”. Sen går vi upp i sängen och lägger oss tillsammans och sen somnar han inom 5 minuter. Innan dess har vi hunnit dricka välling, leka med bilat, borsta tänderna och sen som vi brukar säga ”tagga ner i soffan” med en film eller barnprogram.

  Dottern på 10 månader sover hela nätterna sen 1,5 månads ålder. Hon vill inte bli buren, ligga på en eller likande. Hon vill ligga fri i sin säng bara. Så jag ställer dörren på glömt så hon hör oss. Sen startar jag hennes bollslinga som hon har som nattlampa och ibland startar jag hennes srjärnhimmel. Sen ligger hon där och myser i ca 10-30 minuter innan hon somnat. Inget gnäll eller skrik. Detta funkar toppen för oss och barnen sover till 8-9 varje morgon Vågar nog inte skaffa fler barn för då får jah väl tillbaka alla sömnlösa nätter jag klarat mig från.

  Sonen älskar att läsa bok för lillasyster, dock handlar de om allt möjligt eftersom han inte kan lösa. Men de kollar på bilder ihop och myser, så gulligt. Har hört om denna bok och skulle så gärna vilja ha den.
  Gillar på FB.

 23. Anna L skriver:

  Liten ofantligt älskad skatt
  är rädd för mörkret varje natt
  vill lätta hans nöd
  med denna fina kompis som stöd
  låta mjuka rösten strömma in och lindra
  inte välbehövlig nattsömn hindra
  känna trygghet och ro
  med Elefanten Ellen som är så go
  Vill inte vara ensam alls
  när man ska till drömmarnas land
  ligger nära mamma
  men somnar aldrig meddetsamma
  men sedan vi provat Kalle Kanin
  är kvällsnattningen mera längtansfin
  alltid läsning med bok
  för liten gullig tok

  @zemam på Instagram
  Anna Larsson på Facebook

 24. Becky skriver:

  Kramar och saga mys är det som funkar hos oss!Lite pratstund innan sagostunden och sen är det bara fantasin som gäller innan en av oss somnar först! Delat på Instagram @sjevernasvetlost
  Det är väldigt svårt att posta kommentarer,vet inte varför men hoppas på turen!

 25. Charlotte Lundh skriver:

  En saga och sen ligga bredvid och prata lite om dagen som gått och hur de mår. Klia lite på ryggen är alltid uppskattat av dem bägge två.

 26. Vår lilla skrutta somnar som bäst efter en flaska välling i sin babysitter.
  Jag har hört mycket gott om denna bok och skulle gärna vilja ha den i vårt hem för att se om den är så bra som det sägs! 😉

 27. Emilia Ögren skriver:

  Vi söver med en välling i sängen och läser en bok och småsurrar lite efteråt, men just nu har våran dotter blivit lite tjurig så kanske denna bok hjälper!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.