Julkalender 2017 – Lucka 17

I samarbete med Sverigemotiv.se har en utav er chansen att vinna en valfri bricka.

Tävlingens pris
Valfri bricka från Sverigemotiv

”Beställ vackra brickor med motiv av kända byggnader och sevärdheter. Servera frukost på sängen och vila ögonen på Borgholm Slottsruin när du dricker ditt morgonkaffe. Hos Sverigemotiv hittar du ett brett utbud av vackra brickor, alla med grafiskt tryck av kända och omtyckta sevärdheter från hela landet och Europa. Bor du i Kalmar? Kanske kan det då passa med ett motiv på Kalmar slott?

Så här tävlar du
Svara på tävlingsfrågan i kommentarsfältet nedan och motivera varför just du ska vinna, och glöm inte att skriva med ditt namn, e-post och ev bloggadress.

Vilken bricka skulle du valt och varför just den?

För större chans att vinna:
– Dela tävlingen vidare offentligt på Instagram eller Facebook.

– Följ ungaforaldrar.se och Sverigemotiv på Instagram.

– Gilla Unga Föräldrar och Sverigemotiv.se på Facebook.

Tävlingen pågår till och med den 24/12, kl. 00:00.

26 kommentarer på “Julkalender 2017 – Lucka 17

 1. Anja skriver:

  Vilken dröm vinst. Som Ölands tok har jag svårt att bestämma mej. Ölandsbron, Ölands kvarn eller Långe Jan. Alla har jag fina minnen från. Ölandsbron som var avstängd när vi skulle till förlossningen… Långe Jan barndomens utflykter och Kvarnkungen vi nyss var på guidad tur i. Många vackra bilder och former. Om jag skulle vinna blir det en av tre…

 2. Christina Frisberg skriver:

  Christina
  Utav dessa 3 brickor skulle jag välja Långe Jan!
  annars skulle jag självklart vilja ha Norrköpings motiv för det är ju min stad helt klart 🙂 <3
  Följer Sverigemotiv & er såklart & delar offentligt på FB.
  Ha en härlig Söndagskväll 🙂 <3

 3. Malin R skriver:

  Kalmar Slott -en fantastisk byggnad som gör mig glad
  -och som för alltid kommer vara förknippad med mina barns födelsestad!
  I 10 år var det också den plats jag kallade hem,
  där jag först studerade och sedan jobbade 7-5
  En bricka med detta motiv skulle sätta pricken över i:et
  och ge mig en daglig påminnelse om denna fina tid i livet

 4. Maud Lindberg skriver:

  Hej! Ölands kvarn vore läcker att få ha färska bullar på, har tillbringat så många somrar på Öland!

 5. Yasmine skriver:

  Globen! Enbart Globen. Den är här utanför mitt fönster. Jag är så van vid globen att den bör förevigas på en bricka i mitt hem.

 6. Elin skriver:

  Min bästa vän har flyttat till ny lägenhet och är i full färd med att inreda. Sverigemotiv eller överhuvudtaget motiv på byggnader är sådant hon gillar och jag tror att hon skulle bli överlycklig över en bricka på Långe Jan. 🙂
  https://www.sverigemotiv.se/brickor/lange-jan-bricka-27x20cm

 7. Becky skriver:

  Skulle välja brickan med Linköpings gamla vattentornet för min syster som flyttade från Linköping men håller Linköping fortfarande i hjärtat!
  Delat som vanligt på Instagram @sjevernasvetlost

 8. Angelika skriver:

  Åh vad jag önskar mig en bricka med Kalmar slottet på!Där träffade jag min man 10 år sen!Han skulle få brickan i present på vår 10års dagen!

 9. Anna L skriver:

  Jag skulle välja en rund med Öresundsbron eftersom den sluter samman Sverige med Danmark i vår region och spelar en viktig roll. Så det känns nära inpå.

  Anna Larsson på Fcabook
  @zemam på Instagram

 10. Tatiana skriver:

  Jag hade valt brickan med fyren Långe Jan då min sambo heter Jan och älskar allt som har med nautica att göra. Han fyller år imorgon den 18:e och den hade blivit en jättefin present. Han skulle helst av allt velat bo i en båt om jag hade gått med på det 😉 Brickan skulle han verkligen uppskatta!

  https://www.sverigemotiv.se/brickor/lange-jan-bricka-27x20cm

  Följer på Instagram som _vieille_ame

 11. Kristoffer Kåremar skriver:

  Hade valt en bricka med ett motiv som blir min hemstad Trollhättan:)
  Eftersom vill ha något från min hemstad som har en betydelse för mig därför vill jag vinna denna vinst:)

 12. Marianne skriver:

  Jag skulle valt en bricka med ”Långe Jan”. Min son heter Jan.

 13. Jessica skriver:

  Jag hade valt Ölandskvarn eftersom den är så vacker!

 14. Tingeling skriver:

  Jag hade valt långe jan för att den ser fin ut

 15. Hanna karlsson skriver:

  Jag skulle vilja ha en med antingen ölandsbron lr långe jan då de är föknippat med min barndom. Jag vlev forterhemsplacerad som barn och det var resorna till Öland som gjorde att jag kunde andas och bara vara ett barn. Resorna dit var helt fantastiska och en av mina stora drömmar är att köpa en sommarstuga där. I sommar ska mina barn få följa med dit för första gången 🙂

 16. Christine Carlström skriver:

  Jag skulle valt en rektangulär bricka med Öresundsbron. Tycker den är fin och att den kopplar ihop två länder med varandra.
  Känns lite exotisk på nåt sett 🙂 Denna bricka hade varit toppen att ha när man fikar ute på sommaren. Tänker att motivet kan starta många diskussion om när vänner åkt på den och sen vart ut i världen de senare hamnat 🙂

 17. Theres skriver:

  Skulle önska att ni haft en vacker bild från skövde eller Tidaholm 😀 mina hemtrakter. Men långe jan den fina fyren var ju riktigt snygg så den skulle det allt få bli 😀

 18. Mari B skriver:

  Jag skulle välja Kalmarslott. Det är majestätiskt och häftigt. Jag gillar historian runt den. Och så ser det ut som ett slott, och ett slott på en bricka är väl häftigt.

 19. Angelica Hallin skriver:

  Jag och min sambo har varit tillsamman i 5år nu, varje sommar har vi pratat om att åka till öland då jag aldrig varit där och min sambo har istället spenderat alla sina somrar som barn på öland och även en del sommartid av sitt vuxna liv. Så vi båda tycker att det vore kul att åka dit tillsammans, tyvärr har det ej blivit av utav olika anledningar. Vore därför så himla kul o vinna brickan med ölandsmotiv o kanske då se det som ett startskott på att vår resa i sommar kommer att bli av denna gång.

 20. Becky skriver:

  Min syster skulle bli överlycklig om hon skulle få en bricka med Linköpings gamla vattentornet på!Hon flyttade från Linköping pga kärleken men har alltid i sin hjärtan vår kära Linköping!
  Har delat på Instagram som vanlig @sjevernasvetlost

 21. Sara Källström skriver:

  Jag hade valt den fina brickan på deras hemsida med Älvsborgsbron! Jag är ju Göteborgare så självklart blir det våran fina bro! Härligt att kunna servera fika och annat gott på den!
  Gillar & delar och följer allt! obosara82

 22. Camilla W skriver:

  Jag vill gärna ha en bricka med en dalahäst, eftersom jag vill ge den till min bästa vän som flyttat från Dalarna till Värmland. Hon har till och med börjat prata värmländska!!!! Något måste göras…. gillar på fb som Camilla Wiklund och instagram som lillakarlsbyn

 23. Emma skriver:

  En bricka med Öresundsbron till dotterns pyssel. Hon längtar till sommaren då hon och kusinerna ska åka till Danmark. Öresundsbron blir en bra påminnelse

 24. Pierre S skriver:

  Stockholms stadshus är ju både en vacker och viktig byggnad för oss! Tycker designen är cool med svart vitt motiv och gillar den skarpt! Kan man sätta julgotter på ; )

 25. Becky skriver:

  Skulle välja brickan med Linköpings gamla vattentornet för min syster som flyttade från Linköping men håller Linköping fortfarande i hjärtat!
  Delat som vanligt på Instagram @sjevernasvetlost
  Har det svårt att posta kommentar!

 26. Jag skulle valt den med vinga fyr av den enkla anledningen att jag är en öbo och den skulle passa bra in hos oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.