Julkalender 2017 – Lucka 12

I samarbete med Lego.com har en utav er chansen att vinna Lego Duplo Familjetivoli.

Tävlingens pris
Lego Duplo Familjetivoli

”Hjälp ditt barn att bygga den klassiska tivolikarusellen och upplev en rolig familjedag. Små barn kommer att älska att använda denspeciella kugghjulsfunktionen eller snurra på karusellens topp och se hur de fyra hästarna åker runt. Ha roligt med rollekar och historier och låt LEGO DUPLO figurerna åka nerför rutschkanan, eller köp en biljett i ståndet. Innehåller fyra DUPLO figurer.

Så här tävlar du
Svara på tävlingsfrågan i kommentarsfältet nedan och motivera varför just du ska vinna, och glöm inte att skriva med ditt namn, e-post och ev bloggadress.

Om du fick designa din alldeles egna Lego kartong, vad skulle den innehålla?

För större chans att vinna:
– Dela tävlingen vidare offentligt på Instagram eller Facebook.

– Följ ungaforaldrar.se och Lego på Instagram.

– Gilla Unga Föräldrar och Lego på Facebook.

Tävlingen pågår till och med den 17/12, kl. 00:00.

35 kommentarer på “Julkalender 2017 – Lucka 12

 1. Roxanne Munoz-Rytting skriver:

  Oj vad svårt! Men jag tror att den skulle innehålla ett hem med olika familjekonstellationer. Till exempel en mamma och två barn, två pappor och ett barn osv. Jag älskar Lego och Duplo (och dottern med såklart, haha) men jag skulle gärna vilja se dem bryta normer lite mer. Inte bara typiskt ”flickiga” och ”pojkiga” figurer, kanske någon figur med en funktionsvariation osv. Mitt paket skulle helt eneklt vara lite mer inkluderande.

 2. Liniz Travel skriver:

  Lego Duplo Resa. Ett tema med resor saknar jag. Allt ifrån att packa väskan med små lego bitar, checka in, till flygplanet sedan till man kommer fram till hotellet och solar och badar vid poolen eller på em solsängar på stranden. Resa skulle kunna vara temat på en ny kategori av olika lego paket. Detta är även en bra förberedelse för barn att leka för att få mer förståelse innan själva resan! Jag gillar er på Boda på instagram och FB!

 3. Liniz Travel skriver:

  Om detta lego kom
  Till vårt hus,
  Skulle barnen bli tysta som ljus,
  Så vi skulle äntligen tro,
  Att vi får en stund med lugn och ro!

 4. Gillian Looi skriver:

  Jag skulle designera en Lego kartong med mat tema tillsammans med en restaurang, bageri, café eller food truck, för att bygga ihop min alldeles egen maträtt kombination, tex. fisk med mango och ris, eller varför inte kyckling med frukt sallad. Barnen skulle få skapa egen menu och sedan leka låtsas restaurang eller café koncept. Det skulle uppmuntra barnen att uppskatta maten och att bli kreativ när det kommer till mat presentation. Mina lego-älskare barn skulle ha så mycket kul om de vann detta set.

 5. Isabelle skriver:

  Pappas arbetsplats så de skulle få en större förståelse för vad han gör om dagarna och varför han måste vara borta.

  I vår familj älskar alla lego. Barnen älskar att leka med det, mamma att konstant plocka undan det och pappa att råka trampa på det

 6. Camilla W skriver:

  En skola eller förskola med barn i olika färger skulle vi önska om det inte redan finns 🙂

 7. Annica Haglund skriver:

  En höns och ankgård

 8. Anja Lennartsson skriver:

  Vi älskar Lego och med 4barn har det byggts en hel del. Vi skulle vilja ha mer gubbar att variera kläder på hjul i olika storlekar. Olika gångjärn saknar ofta också. Annars är vi toppen leka med dessa färgglada plast bitar som används både till att bygga och räkna matte.

 9. Marianne skriver:

  Ett sjukhus med barn, läkare och sjuksköterskor.

 10. Monika Lindh skriver:

  Förskola – barns vardag och bästa ställe! Möjlighet att bygga ute- och innemiljö, ha samling med flera barn, sova, äta. Rubbet!

 11. Hanna karlsson skriver:

  Då mina två dötterar älskar lego och skulle vilja ha ett legopaket med en massa djur så skulle jag designa ett paket med mängder av olika djur och boplatser till dom.

 12. Tatiana skriver:

  Den skulle innehålla vår värld. Olika länder som man kunde bygga ihop till en karta med något representativt för varje enskilt land. Kunde köpas i olika set, tex Europa, Asien, Afrika, Australien.. USA och Ryssland kunde ha egna kartonger.

  Lego barnen drömmer om här,
  tänk att vinna Duplo i fjärran där.
  Dottern började genast rimma,
  höll på timma efter timma.
  Hoppas hennes tur är kommen,
  Familjetivoli till oss är så välkommen!

 13. Tingeling skriver:

  Min värld skulle innehålla drakar, och enhörningar, gärna något slott och flera andra sagoväsen som troll, tomtar och älvor, häxor oxh annat magiskt för banen att leka med 🙂

 14. Malin skriver:

  Den skulle innehålla motorcyklar och cross och olika banor man kan bygga ihop.

  Hoppas på att vinna detta familjetivoli till min brorsdotter, vet att hon skulle bli glad för hon älskar karuseller och lego.

 15. Sara Källström skriver:

  Wow! Den skulle helt klart ha en färja med sig och en ö! Vi bor på en ö och åker varje dag en gul färja ..bilfärja för att komma över till fastlandet! Jag hade gärna sett en stor gul färja att bygga ihop och en ö med massa små hus! Det hade uppskattats av min lille son! Han älskar att bygga och låta fantastiskt flöda! Dessutom älskar han också Liseberg så detta tivoli vore mysigt att vinna!
  Följer/delar
  Obosara82

 16. Anna skriver:

  Jag skulle vilja ha en lyxkryssare som kan flyta på riktigt! 🙂

 17. Ellen skriver:

  Den skulle självklart innehålla figurer som han , hon , hen i alla olika mänskliga färger som finns . Skulle även de till att det fanns olika saker att göra då som finns i samhället gå på biblioteket ,lekparken , affären , bio , etc
  Om jag vinner skulle jag ha oerhört glada barn på mitt jobb på förskolan 🙂

 18. Mari B skriver:

  Den skulle innehålla en veterinärklinik. En katt är given, men kanske även en hund, någon gubbe och kanske något mer såsom bord och lite klossar. Och kanske några fler djur och gubbar osv.
  Jag älskar katter, liksom min lilla dotter har också ett förtycke för katter fast hon bara är 1år gammal. Hon blir så glad av alla katter hon ser. Sen gillar jag djur utöver det, inte insekter men pälsklädda djur.
  Jag vill vinna detta paket åt mina barn men främst till dottern så hon kan få bygga och till en början med hjälp av brorsan men när hon blir lite större kan hon själv.

 19. liselotte skriver:

  Jag vill vinna för detta skulle passa perfekt till mitt ena barnbarn. Fick jag skapa en egen legokartong skulle det nog vara lite som att bygga sitt eget dockskåp, ett hus med olika rum.

 20. Amanda skriver:

  Följer på insta: Amandalotta, följer på fb: Manda Nyman
  Skulle vilja ha en skola!

 21. Belinda skriver:

  En skidanläggning!

  Följer! FB: Belinda FIhn Instagram: belindafihn

 22. Malin R skriver:

  Jag skulle älska att ha en legokartong med svenska sevärdheter -Legot skulle då inte bara vara roligt, kreativt och underhållande utan också ännu mer utbildande (än vad det redan är!). Turning Torso, Skansen, Stockholms Slott, Sergels Torg med mera! Tänk vad roligt!

 23. stina skriver:

  Ett hunddagis men en massa olika hundraser

 24. Camilla W skriver:

  En skog, med djur, skogsmaskiner, med mera. Följer på fb som Camilla Wiklund och på instagram som lillakarlsbyn

 25. Becky skriver:

  Å det vet jag redan!Min egen designerad Lego kartong skulle ha ”öde ö” som huvud ämne.Ett par gubbar,några djur,växter och möjligheter att bygga egen boende på ön.
  Delat som vanligt på Instagram @sjevernasvetlost

 26. Caroline A skriver:

  Önskar vinna detta till yngsta sonen, helt enkelt för att julen inte riktigt blev vad vi tänkt i år.. Allt från att bilen hamnade på lagning till en takläcka som just nu gör att det är oklart om vi ens kan fira julen hemma. Vi hoppas ändå kunna ge dom den jul de förtjänar och åtminstone någon klapp, om vi så ska få fira den några dagar senare.

  Jag skulle önska det fanns riddarborg med drakar. Eller utforskartema, tänk pyramoder, eiffeltornet, och andra spännande resmål.

  Följer på facebook -Caroline Andersson

 27. Sandra skriver:

  Jag skulle gärna vilja ha en skola, med lärare, elever, skolbänkar och tillbehör. Ett perfekt hjälpmedel för att förbereda barnen till att de själv börjar skolan

 28. Christine Carlström skriver:

  Jag skulle göra en med olika sportteman. Tex fotboll, hockey, ridning, trav, tennis etc.

  Jag och barnen älskar att bygga med lego. Vi har några få olika sorters lego men skulle mer än gärna komplettera med detta tivoli. Då kan vi bygga ut får lilla fantasivärld 🙂

 29. Jessica skriver:

  Med den tid vi kommer till nu julen så skulle det vara en julkrubba. Skulle vara kul att läsa och bygga julevangeliet. Detta skulle vara perfekt för dottern och storebror att leka och bygga tillsammans. Lego har ingen åldersskillnad så de skulle ha kul tillsammans.

 30. Becky skriver:

  Glömde nämna att jag delar på Instagram @sjevernasvetlost

 31. Angelika skriver:

  Om jag fick designa egen Lego kartong då skulle det vara bageriet!Har hemma två som önskade att få Lego bageriet i julklapp!

 32. Emmy skriver:

  Ett tema med bakverk och glassar i massor härliga färger som man kan bygga ihop precis som man vill! 😀 skulle vilja ge detta set till mina små flickor på 4 och 2 år. En perfekt leksak där dom kan leka tillsammans och använda sin fantasi!

 33. MariaM skriver:

  Bästa vännens son på 3 år hade blivit överlycklig för denna present! Hoppas på tur för att få bidra med en glad överraskning under granen.

  Om jag själv skulle designa skulle det vara ett gymnastiktema på legot, med bommar, plintar mm som kunde byggas ihop. Eftersom mina barn går på gymnastik och tycker om det så mycket såklart…

 34. Pierre S skriver:

  Då fick det bli med en savann och många djur i färgglada former och lite fantasidjur med

 35. Anna L skriver:

  Djungeltema med lianfärd och spännande växter och det passar när Lego är så fantastiskt lekfullt med sin vackra färger som väcker barnasinnet!

  @zemam på Instagram

  Anna Larsson på Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.