Julkalender 2014 – lucka sexton

16I samarbete med Egmont Publishing AB har nu två av er chansen att vinna ett bokpaket med Sune böcker.

Tävlingens pris
Bokpaket med böckerna Läskigt Sune, Sune- värsta killen och Håkan Bråkans godbok.
Läskigt Sune
Sune är inte bara en tjejtjusarexpert. Nej, han är en mästare på vildmarksliv också. I alla fall snart, för Sune och hans kompis Joakim ska åka på läger tillsammans. De ska tälja pinnar, göra upp eld och lära sig att överleva i de vilda skogarna. Men när mörket faller över tälten smyger en läskig varelse med grått ansikte, vassa klor och glödande ögon omkring bland de sovande barnen. Det ryktas om att han tar mörkrädda barn.

Sune värsta killen
Sune är en lugn och fin kille, som mest av allt gillar att sitta tillsammans med en söt tjej, hålla handen och pussas lite. Och det brukar gå hem hos tjejerna. Men inte nu längre. Stisse Novak, världens starkaste kille, har charmat varenda tjej på skolan. Nu gäller det att visa vem som är en riktig man! Fast lite yngre och bättre förstås….

Håkan Bråkans godbok
Håkan Bråkan har ett viktigt uppdrag. Han måste se till att han utför minst en god gärning om dagen, så att tomtespionerna kan rapportera till jultomten om hur snäll Håkan är. Antalet goda gärningar bestämmer hur många julklappar han får, tror Håkan, och han har bestämt sig för att han ska få flest av alla barn på hela jordklotet. Håkan Bråkan gör goda gärningar både här och där, men konstigt nog verkar ingen uppskatta hans hjälp.”

Så här tävlar du
Svara på tävlingsfrågan i kommentarsfältet nedan och motivera varför just du ska vinna, och glöm inte att skriva med ditt namn, e-post och ev bloggadress.

Vad heter den sista filmen om Sune, som går upp på bio 19 december?

Bonus chans: Gilla gärna Egmont Kärnan och Unga Föräldrar på Facebook.

Tävlingen pågår till och med den 16/12, kl. 00:00.

41 kommentarer på “Julkalender 2014 – lucka sexton

 1. Carola skriver:

  Skulle vilja vinna detta paket till min dotter. Jag läste själv om Sune och Håkan när jag var liten. Nu är det dags att presentera dessa härliga karaktärer för min äldsta dotter. Så roligt det ska bli att också själv få återuppleva böckerna på nytt och även läsa de som utkommit sedan jag blev ”för gammal” för böckerna.

  Filmen heter Sune i fjällen.

 2. Eva Gustafsson skriver:

  Hej
  Nya Sune filmen heter Sune i fjällen.
  Hela familjen är stooora fans av sune härhemma. Varje år är Sune år gällande adventskalender.
  Jag tycker fortfarande trots jag nu blivit 31 att böckerna är helt underbara. Läste sune böckerna som liten tvingade tom min pappa att uttala Sophie som ”shoppinge” då jag sex år gammal och nyss lärt mig läsa var bergssäker på att så var fallet.
  Mvh Eva

 3. Malin Svensk Björck skriver:

  Filmen heter Sune i fjällen.
  Skulle vilja ge det här underbara bokpaketet till min systerson. Tyvärr bor han långt härifrån så det blir inte ofta vi träffas. Men jag hoppas kunna smitta honom med ”bokälskarbacillen” ändå

 4. Anna skriver:

  Svar: Sune i fjällen.

  Min åttaåring är tokig i just Sune, och skall självklart se filmen när den kommer. Innan dess vill jag gärna presentera böckerna för henne! 🙂

 5. Kristin Lönnsjö skriver:

  Filmen: Sune i fjällen
  Jag och min dotter älskar Sune. Läste nyligen två Sune-böcker och vi båda skrattade så vi kiknade. Dessa stunder är så värdefulla! I dagenssamhälle när allt ska gå så fort och tv och dator tar över allt mer så ger böckerna viktiga stunder med barnen <3. Jag och min dotter skulle ha många stunder av skratt och mys med dessa böcker!

 6. Jonna Tiensuu skriver:

  Filmen heter Sune i fjällen.

  Jag hoppas på vinst för jag vet atg alla i familjen skulle bli glad.
  Sambon älskar suneböcker. Jag älskar att läsa, och sonen älskar att höra saga innan han ska sova. vore en perfekt julklapp åt oss alla!

 7. Helena B skriver:

  Den heter Sune i Fjällen.
  Hade varit toppen att ge min snart 9årige son böcker i present. Han älskar att läsa men just nu har han inga nya böcker som väntar!

 8. Lisa Persson skriver:

  Sune i fjällen.

  Bonusdottern har precis upptäckt glädjen och spänningen i att själv läsa böcker så det här skulle vara perfekt till henne

 9. Pernilla W skriver:

  Nya filmen heter Sune i fjällen. Jag har en egen liten kille som går i 1:an och precis kommit igång med läsningen. Vore så kul att få vinna dessa böcker och ha som kapitel om kvällarna. Håller tummarna Så, att turen låter oss lite rolig Suneläsning Få

 10. Annica L skriver:

  Sune i fjällen.
  Dottern har fått upp ögonen för Suneböckerna och skulle gärna vilja ha en att läsa.

 11. Mari skriver:

  Sune i fjällen
  Om jag vann skulle jag först bli lite nostalgisk och läsa böckerna själv, då jag själv läste de som barn. men jag skulle läsa de varsamt så jag sedan kan ge bort de till syskonbarn som lärt sig läsa och tycker det är riktigt roligt att läsa böcker.
  jag gillar båda på fb. Mari Blom heter jag

 12. Anders skriver:

  Rätt svar: Sune i fjällen

  Skulle vilja vinna den här till mina tre söner, så de får förkovra sig i litteraturens underbara värld, smat att mamma och pappa kanske kan få en lugn stund över på köpet. Win-win helt enkelt.

 13. Mirjam skriver:

  Filmen heter ”Sune i fjällen”.
  Jag skulle vilja vinna detta till min lillebror. Han behöver bli bättre på att läsa och då vore ju Sune-böckerna perfekta! Han älskade filmerna så tror att han skulle uppskatta även böckerna! 🙂
  Ha det bra!

 14. Svar: Sune i fjällen
  Sonen min går i 1:an nu och har upptäckt läsandets fantastiska värld. Eftersom han älskar Sune-filmerna tror jag att han skulle fastna för böckerna också nu när han kan läsa själv. 🙂

 15. Anja skriver:

  Sune i fjällen.
  Mina tee killar och tjej älskar Sune. Han är så där pinsamt underbar som man ibland själv skulle vilja vara. Vi älskar mys och tokigheter.

 16. jennie svahn skriver:

  Sune i fjällen .
  Sune är en klassiker som ha hoppas mina barn kommer gilla som vi vuxna alltid gjort!

 17. liselotte skriver:

  Filmen heter Sune i fjällen. Vill vinna för böcker kan man aldrig få för mycket av, är också en perfekt gåva.
  Gillar båda på facebook, liselotte andersson

 18. Carola L skriver:

  Svar: Sune i fjällen.

  Gillar bägge på FB (Carola Lind)

  Sune är böcker som jag gärna vill att mina barn ska läsa, tyvärr är det lång kö på dem på biblioteket!

 19. Är med!

  Den heter ”Sune i fjällen”.

  Hoppas vinna detta bokpaket till min brorson som jag annars tycker att det är SÅ svårt att handla klappar till. Tror att han skulle uppskatta detta!

  Gillar bägge på fejjan också (Matilda Pettersson).

  Kram Matilda

 20. Jeanette skriver:

  Filmen heter Sune i fjällen

  Det här skulle bli en perfekt present till liten när den har blivit lite större. Själv så älskade jag Suneböckerna när jag var liten.

 21. Sune i fjällen heter filmen och den ser vi fram emot att se.

  Skulle bli superglad om jag vann detta paket till min 7-åring. Han älskar Sune (och även Håkan Bråkan böckerna).. perfekt för honom som börjat läsa så smått.

  Jag har tipsat här

  https://annasbloggtavlingar.wordpress.com/2014/12/16/lucka-16-hos-unga-foraldrar-1612/

 22. Sara H skriver:

  å precis vad jag vill vinna till min son som tycker om Sune böckerna och filmerna. Om jag vinner så tänkte jag ge han dom i julklapp som ett stort tack för hjälpen när jag gick men gips i 3 månader efter en kraftig opration på min fot. Nya Sune filmen heter Sune i fjällen.

 23. Johanna skriver:

  Detta skulle bli världens bästa julklapp till min sambos småbrorsor, de skulle älska Sune.. en av dem är ganska lik honom t.o.m. 😉 Senaste filmen heter Sune i fjällen och verkar vara riktigt bra!

 24. Daniel skriver:

  Sune i Fjällen.

  Sune är för kul, böckerna blir bra i Jul!

 25. Emelie åström skriver:

  Sune i fjällen -redan inbokad!

  Jag skrattade så åt min systerson häromdagen. Vi pratade om att vara snäll mot varandra och så. Jag frågade honom om han visste vad det kallas om man stöter ut någon/är dum mot någon exempelvis.
  -Ja, mobbning svarade han, varpå jag förvånat frågade om de pratat om det i skolan?
  -nej, säger han med stolthet. Det har jag lärt mig av Sune. Jag lär mig en massa av honom.
  -jaha…svarar jag tveksamt, som vad mer då?
  -ja, bland annat att därför inte är ett svar på en fråga.

  Önskar så att denna lille kille får chansen att lärarinnan ännu mer inom en snar framtid <3

 26. Paula skriver:

  Senaste filmen heter Sune i fjällen.
  Min dotter älskar verkligen att läsa så dessa böcker hade passat henne perfekt!

 27. Hanna Fornhem skriver:

  Jag är gärna med och tävlar. Jag skulle vilja ge en till min son som just nu slukar böcker. Sedan skulle jag ta med en till jobbet och låta den gå runt till lössugna elever och så skulle jag vilja lotta ut en i klassen. Det är många som inte har tillgång till så många böcker, så det brukar uppskattas.

  Den senaste filmen heter ”Sune i fjällen”.

  Jag går in och gillar på facebook!

  Må gott!

 28. Sara C skriver:

  Filmen heter Sune i Fjällen.

  Har såå många underbara minnen förknippat med böckerna och filmerna om Sune och skulle gärna uppleva dem igen tillsammans med sonen.

 29. Dennis skriver:

  Filmen heter Sune i fjällen. Jag själv älskade att läsa Sune när jag var yngre. Det hade varit roligt att kunna läsa Sune för barnen som älskar att lyssna på sagor och dessutom gillar den äldste Sunefilmerna, båda gamla och nya. På fredag ska han se den nya på bio.

 30. Amanda skriver:

  Sune i fjällen
  Har väldigt många sune böcker men inte dom här! dom skulle passa i min bokhylla!

 31. Filmen Heter Sune i fjällen skulle vilja vinna detta till min bonusdotter

 32. Joanna D skriver:

  Sune i Fjällen! =)

  Skulle vilja vinna dessa till mina kusinbarn som flyttade till London för ett år sen. För att hålla igång svenskan!

 33. marie lindberg skriver:

  Hej

  Filmen heter Sune i fjällen, vinsten kommer att bli en gåva till sonen som precis lärt sig att läsa. Det blir en morot till att fortsätt utveckla sin läsning och en möjlighet för oss att drömma oss bort i denna underbara och roliga värld

 34. Madeleine Eklund skriver:

  Sunes nya film heter: Sune i fjällen 🙂

  Vill jätte gärna vinna paketet till min lillasyster, hon är nu elva år och börjat läsa böcker. Då jag och mamma läser väldigt mycket så vill vi uppmuntra henne att läsa böcker är bra. Hon har börjat läsa harry Potter böckerna men hon vill också hitta andra böcker som är roliga och jag vet att hon tycker om Sune filmerna. Så jag tror att bok paketet skulle passa perfekt till henne så hon kan fortsätta läsa och bli storläsare som mig och mamma i framtiden och också att hon tycker att det är kul och läsa, speciellt Sune böckerna 😉

 35. Neda skriver:

  Svar: Sune i Fjällen
  Önskar att jag kunde överraska min fina kusin som fyller år några dagar efter julafton. Vore perfekt för mig som student.
  Jag gillar båda sidor på FB (Neda Sadat)
  Hoppas på tur!

 36. luckysafir skriver:

  sune i fjällen
  för här går det åt böcker på löpande band…

 37. Anna L skriver:

  Svar: Sune i fjällen

  vi är riktiga Sune-tokar i vår familj så det är välkommet

 38. Anna skriver:

  Hittar inga luckor efter lucka 16. Fel på min webläsare…?

 39. Hej!

  Sune i fjällen!
  Superhärliga böcker som vi skulle läsa och skratta till varje kväll här! 🙂
  Gillar sidorna på FB alias: Mary-Anne Christensen
  https://www.facebook.com/petra.christensen.9

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.