Julkalender 2014 – lucka fem

5

I samarbete med Egmont Publishing AB har nu en utav er chansen att vinna ett pysselpaket innehållandes glassmycken och tvålar.

Tävlingens pris
Ett pysselpaket innehållandes glassmycken och tvålar.
”Gillar dina barn eller kanske du själv rent ut sagt att pyssla? I sådana fall är Egmonts fantastiska pyssellådor något för dig och din familj. Här finner du allt ifrån pyssellådor där du kan tillverka egna tvålar, ljus och halsband till lådor där du kan tillverka ditt eget smyckeskrin, en halsduk eller varför inte en studsboll.”

Så här tävlar du
Svara på tävlingsfrågan i kommentarsfältet nedan och motivera varför just du ska vinna, och glöm inte att skriva med ditt namn, e-post och ev bloggadress.

Dela med dig utav ett pyssel tips som du själv gjort eller kanske läst om någonstans?

Bonus chans: Gilla gärna Egmont Kärnan och Unga Föräldrar på Facebook.

Tävlingen pågår till och med den 5/12, kl. 00:00.

34 kommentarer på “Julkalender 2014 – lucka fem

 1. Carola L skriver:

  Det är alltid bra att ha ett paket pyssel hemma för trista dagar!

  http://tidningenland.se/gjut-hostens-skiraste-ljus-av-isbitar-och-ljusstumpar/ är något vi ska testa på jobbet 🙂

 2. Malin Svensk Björck skriver:

  Skulle vilja vinna detta till min guddotter ♡ Hon älskar att pyssla och vi har ofta pysseldagar tillsammans 🙂

  Jag både pysslar med köpt pyssel och sånt man hhittar i naturen. Men om jag ska välja nåt så är det mina granar. Det passar ju in just nu.
  Man tar hård papp och formar till en strut. Sen tar man torkade tallkottar och limmar fast på struten. Större nertill och sen mindre. Avsluta med en liten på toppen. Vill man kan man måla kottarna. Eller sätta lite vitt på topparna så det ser ut som snö.
  Min andra gran är en av blåbärsris.
  Man tar rn blompinne. Sätter den i en rund träbit som man gjort hål i.
  Sen tar man färskt blåbärsris. Tar en näve och sötter ett varv längst ner. Fäst med ståltråd. Så fortsätter man så hela vägen upp. Får självklart anpassa längden på riset.
  Längst upp låter man riset sticka upp lite för att dölja pinnen. Avsluta med en rosett där. Klart!
  Nu har man två fina granar 🙂
  Gillar på Facebook, Malin Svensk Björck
  Ha en härlig helg!
  Mvh Malin

 3. Anna L skriver:

  Vi testade att göra skålar genom att smälta indianpärlor i en form i ugnen. Färgglada, fina och användbara

 4. laila skriver:

  mitt gudbarn brukar alltid med plattan sitta
  men jag vet att man något annat kan hitta
  för ibland sitter hon och pysslar så bra
  så jag skulle ropa hurra om jag vann just idag.

 5. laila skriver:

  mitt gudbarn brukar alltid med plattan sitta
  men jag vet att man något annat kan hitta
  för ibland sitter hon och pysslar så bra
  så jag skulle ropa hurra om jag vann just idag.

  smälta pärlplattepärlor i ugnen och göra coola armband

  glömde tipset tidigare…

 6. Mirjam skriver:

  Jag är gärna med och tävlar! Mitt bästa tips är att pimpa en tråkig ram med olika foton och kanske lite pärlor. Blir supersnyggt och såklart mer personligt. 🙂
  Jag skulle vilja vinna eftersom jag själv älskar att pyssla, tycker det är riktigt avslappnande! Tvålar har jag alltid velat testa att göra, så speciellt det vore roligt att vinna!

  Ha det bra!

 7. irene skriver:

  Vi har gjort fina tomtar i trolldeg.

 8. gillar båda sidor på fb, nathalié eriksdotter teodorson.

  hade velat vinna detta åt systerdottern i julklapp! hon är så himla pysslig av sig och älskar sånt här, så det vore så roligt att få glädja henne med detta i julklapp.

  mitt bästa pysseltips nu speciellt till jul är att färga kottar i olika färger och fästa snöre i dem. då kan man anvönda dem som dekorationer i julgranen till exempel. perfekt för barn att måla =)

 9. Christina Frisberg skriver:

  Vi brukar plocka kottar , pinnar , och fin mossa och stoppa i hinkar med vatten och lägga i en skål och frysa detta så blir det fina islyktor till julafton, är det frysgrader ute så kan man ju göra hur många som helst annars får det bli några stycken i frysen, sedan blir det pyssel/bakning med marsipangrisar det åker ofta in en del i munnen också 🙂
  Jag har gillat alla tre fb sidorna under mitt namn 🙂

 10. Beno skriver:

  Jag skulle vilja ge denna till min vänninas dotter som jag brukar sitta barnvakt till. Vi brukar ta in blad och löv och måla de på papper.

 11. Desirée skriver:

  Kakfat har jag fått upp ögonen för. Att göra egna kakfat med kakfatspinnar och en gammal servis låter otroligt spännande och ger nytt liv åt porslin som kanske bara varit hyllvärmare innan.

  Gillar både Egmont Kärnan och Unga Föräldrar på Fb: Desirée Larsen

 12. Carola S skriver:

  Just nu är det pärlor som gäller, vi pärlar magneter och julgransprydnader för fullt. Det är så mysigt att kunna sitta tillsammans med barnen och göra något, och det är skönt att det är något som inte har med datorer och tvspel att göra

 13. Carola skriver:

  Min äldsta dotter älskar att pyssla och jag skulle vilja vinna detta till henne. Att få pyssla med henne är också ett sätt att skapa egen tid för bara henne och mig utan småsyskon som stör och förstör 🙂

  • Carola skriver:

   Mitt bästa pysseltips just nu är att baka tillsammans. Nuförtiden kan man göra de mest fantasifulla cupcakes, tårtor eller varför inte julgodis och man kan enkelt anpassa svårighetsgraden efter barnet. Och det bästa av allt är att man får äta upp det efteråt och på så sätt njuta av det två gånger 🙂

 14. malin eriksson skriver:

  Baka pepparkakor & ha två små hål i varje. Sedan då de gräddat och svalnat ha ett band genom hålen och skapa en vacker och god girlang

 15. Anneli skriver:

  Med kottar kan vi göra mycket, tomtar med röda små luvor och bomullskägg, ställer dem vid pepparkakshuset, lite grankvistar och låtsas snö så har vi skapat ett litet vinterland till jul.

 16. Anna skriver:

  Julen kommer att firas med den del av släkten som barnen har svårast att fördra. Pysselpaket kommer att hålla dem sysselsatta!

 17. Anja skriver:

  Vi älskar att pyssla med variationer efter årstid och humör kommer vi på något skoj vi bara kör.
  Löv att limma på papper eller gummiband som träs till armband är favoriterna.

 18. Gillar båda sidorna på FB, Anna Karlsson

  delat här

  https://annasbloggtavlingar.wordpress.com/2014/12/05/lucka-5-hos-unga-foraldrar-512/

  Jag läste ett superkul tips hos Sarianne och det var att smörja en ugnsform med olja, stapla plastpärlor (såna där pärlplattepärlor) och sedan in i ugnen i 10-15 min på 200 grader. Det blir jättefina skålar av det. Det har vi testat hemma och sonen tyckte det var skoj.

 19. camilla Hansson skriver:

  Jag har en gruppkamrat i vår utbildning som är superduktig på att pyssla. Hon gör väldigt fina saker och jag vill verkligen lära mig mer, så detta skulle vara pefekt för mig att pyssla med syskonbarnen. Bjuder på ett rim:

  När det ute är kallt och alla är trötta,
  kan man pyssla tillsammans och de små med detta stötta,
  det skulle vara så kul,
  det lär behövas för alla i jul

 20. Frida Elmgren skriver:

  Hej hej,

  Har givetvis gillat på FB

  Pysseltips lagom till jul är att göra smällkarameller och limma på pärlor i alla dess mönster och med namn. Skriver man dessutom årtalet med en guld/silverpenna så har man en mysig årstradition 🙂

 21. Marin skriver:

  Jag gillar båda sidorna på Facebook nu 🙂

  Mitt absolut BÄSTA pyssel tips är helt klart presentpåsetricket. När man har barn så måste man räkna med flera kalas för både vänner och släkt. Att hela tiden köpa nytt presentpapper är kanske inte det mest optimala. Därför brukar jag göra så att jag använder gamla tidningar och viker pappret och häftarfast det så de blir som en påse. Sedan lägger jag in presenten och tejpar fast den sista änden. Presentpappret blir dels mycket mer personligt, roligare, snyggare, billigare och allmänt bättre.

  Jag skulle velat vinna denna till min brorsdotter som för drygt ett år sedan förlorade sin mamma. Jag kan inte ens föreställa mig hur svårt det är för henne, men vi kämpar i hela släkten för att få henne att må bra. Hon är ändå snart 6 år så hon är ganska medveten om att mamma inte längre kommer finnas där. Denna jul kommer faktiskt att vara svår att fira pågrund av detta , men vi ska ändå försöka göra denna jul till en minnesvärd jul. Att sitta och pyssla är något hon verkligen ofta gör. Hon har gjort flera armband av små gummisnoddar eller vad jag ska kalla det, och jag måste säga att hon är ganska smart för en snart 6 åring. Jag vet att om hon skulle få denna så skulle hon garanterat ÄLSKAT en och hon hade fått pyssla allt detta med mina 2 döttrar.

  God jul på er alla 😀 Kom ihåg att ta vara på nära och kära, då det är det viktigaste vi har <3

 22. Anna Malin R skriver:

  Jag är självklart med även jag och gillar alla på FB under Anna Malin R!

  Vi försöker göra massor av pyssel hemma, och försöker att återvinna saker. Nu har vi gjort snöflingor i pärlbrickor! Dessa hänger vi i granen, sätter på julkort och på paket vi har slagit in! Vi har också gjort snögubbetavlor med hjälp av runda bomullspads som vi limmat, använt piprensare till armar, russin till ögon och knappar och så vidare! Bara fantasin sätter gränser! Kram och god jul!

 23. Mari skriver:

  min son är en riktig pysslare. han pysslar super mycket. så han ska få detta om jag vann.
  ett bra pyssel är att göra trolldeg och sedan göra någon ljuslykta, som i juletider är julig, och sedan bränna degen. och när den torkat klart måla den i lämpliga färger.
  gillar båda på fb redan, Mari Blom heter jag.

 24. Debbie skriver:

  Att pyssla med barnen är ett perfekt tillfälle när det är tråkigt väder ute!
  Barnen älskar dessutom att pyssla.
  Ett pysseltips är att använda sig av barnmatsburkar. Man kan göra massor skoj med dem. Ljuslyktor, pennhållare, ffylla med vatten och glitter mm.

 25. Anette Carlsson skriver:

  Stort ark av hårt papper och en hög med tidningar med färg och låta barnen klippa och klistra sin egen drömvärld. Det är jätteroligt både för barnen och intressant för oss föräldrar för att se hur barnet tänker,
  Det går att se utefter vad de klipper ut vad de drömmer om och vad önskar sig av livet. Sätt upp tavlan med urklippen sedan så kan barnen prata om det även efteråt.

 26. Anette Eriksson skriver:

  Min dotter älskar att pyssla så detta är en given present till henne. Som en liten morgonjulklapp brukar jag rulla ihop barnens favorittidning, fylla den med godis och slå in den som en smällkaramell.

 27. Jeanette skriver:

  Ett bra pysseltips är att ta en glasburk och hälla i salt. Sedan kan vuxen eller lite lägga ner t.ex. en tomte eller lite annat man tycker är fint. Ett ljus kanske? Så har man ett fint juligt pynt som man har gjort själv.

  Jag vill gärna vinna för vi brukar pyssla med eleverna och jag skulle ta med detta till dem nästa gång vi pysslar.

 28. marie lindberg skriver:

  vill överraska dottern med ett fint pysselkit som vi tillsammans kan pyssla med och mysa tillsammans

 29. Anna skriver:

  Mitt bästa pysseltips är faktiskt ”hellre än bra”. Jag och dottern pysslar helt utan prestation, stress och att det måste bli bra.
  Vi var i skogen och plockade granris och gjorde sedan en dörrkrans. Vi hade ingen ståltråd så vi tejpade ihop granriset med genomskinlig tejp.

  Det viktigaste är att inte begränsa skaparglädje! Sätt inte stopp. Säg inte som vuxen att du inte kan eller att det blir fult.

  Vi vill vinna för det kitet inspirerar till vidare pyssling! Vi kan göra allt!

 30. Sara C skriver:

  I år har jag och sonen mestadels pysslat tillsammans genom att dekorera tändsticksaskar och göra kylskåpsmagneter av pasta, som han ska ge bort i julklapp. Han älskar att pyssla och roar sig ofta genom att komma på egna små pyssel men det skulle vara kul att få göra något större pyssel tillsammans.

 31. Nilla skriver:

  Jag älskar verkligen att pyssla, och gör det så ofta jag bara kan. Nu när det är juletider gillar jag att rita på ljus med ljuspennor från panduro. Så enkla att hantera och det finns flera olika färger så man kan göra många fina mönster på sina ljus. Och har man inte tid/ork/råd att köpa dessa pennor kan man använda sig av tvål och vattenfärg och måla med. Tvålen gör att vattenfärgen fäster på ljusen och variationerna är oändliga! Jag vill gärna vinna då jag tidigare testat att göra tvålar utan ett bra resultat och vill testa igen och göra fina tvålar att ge bort till släkt och vänner!

 32. anastasia sieburg skriver:

  Jag skulle vilja vinna detta pysselpaket till min äldsta son på 2.5 år!
  Jag är väldigt pysslig och kreativ av mig, och inte så konstigt har detta smittat av sig på honom! (min yngsta är lite liten för att pyssla än, 9 mån)

  Eftersom jag studerar tillåter ekonomin inte att vi kan köpa så mycket pysselsaker, därför försöker vi antingen återbruka sådant vi har hemma, köpa secondhand, eller hitta i naturen.
  Gårdagens pysselprojekt var kotte-tomtar! Jätteenkelt och roligt för både stora och små.
  Man behöver:
  – kottar, gärna lte större
  – fleece i valfri färg (vi köpte en gammal filt på secondhand
  -lim
  – sytråd
  -vitt papper
  – svart penna

  Först så klpper man ut små trianglar av fleecen, som man sedan gör små mössor av. Mössorna limmas sedan fast på överdelen av kotten.
  Klipp ut små rundlar av pappaer, och måla ögon på dom. limma fast på kotten.
  Om man vill kan man limma på lite bomull som skägg 🙂
  Häng upp i gardinstången elelr granen genom att trä igenom sytråd med nål igenom toppen på luvan, klart!
  Vi roade oss kungligt med detta, och det kostade inte många kronor! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.