Gotlandspannkaka-Saffranspannkaka

Saffron_pancake_with_dewberry

Saffranspannkakan är en gotländsk efterrätt som ska serveras ljummen eller kall .Enligt tradition med salmbärssylt och vispgrädde. Vid behov kan mandeln uteslutas ur saffranspannkakan  vid (allergi).

Under  1900 talets senare del  är den  välkänd turistisk symbol för Gotland.

Recept för 6 personer . 

5 stycken ägg 

3 dl Grädde 

2 dl Standardmjölk

1/2 tsk salt 

2 msk socker

1 nypa malen saffran 

2 dl rundkornigt ris 

russin

sötmandel 

Ingredienserna blandas och gräddas i ugn i 225 grader 25-30 minuter .

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.