Blåbärscheesecake


Den här goda favoriten kan varieras med bär, och är perfekt att ha ståendes i kylen redo att plockas fram när det vankas gäster. 

ca 12 bitar och ugn 175 °C

Ingredienser
Innehåll: 100 g smör, 15 digestivekex.

Fyllning:
300 g färskost, typ naturell philadelphia
1 dl Crème fraiche
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 ägg
200 g färska bär (ex.blåbär)

Topping:
2 1/2 Crème fraiche
2 1/2 msk strösocker

Dekoration:
200-300 g bär (ex. blåbär)
florsocker

Gör så här:
1. Smält smöret. Krossa kexen, gärna i en mixer. Blanda med smöret till en smulig massa. Tryck ut i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diam. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

2. Fyllning: Vispa färskost, Crème fraîche, socker, vaniljsocker och ägg till en slät smet. Blanda försiktigt ner blåbären. Häll fyllningen ovanpå botten. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 30 min.

3. Topping: Rör ihop ingredienserna och bred på kakan.

4. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 5 min. Låt svalna. Ställ kakan i kylen över natten och dekorera med bär och ev siktat florsocker innan servering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.