Den här goda favoriten kan varieras med bär, och är perfekt att ha ståendes i kylen redo att plockas fram när det vankas gäster.
ca 12 bitar och ugn 175 °C
Ingredienser
Innehåll: 100 g smör, 15 digestivekex.
Fyllning:
300 g färskost, typ naturell philadelphia
1 dl Crème fraiche
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 ägg
200 g färska bär (ex.blåbär)
Topping:
2 1/2 Crème fraiche
2 1/2 msk strösocker
Dekoration:
200-300 g bär (ex. blåbär)
florsocker
Gör så här:
1. Smält smöret. Krossa kexen, gärna i en mixer. Blanda med smöret till en smulig massa. Tryck ut i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diam. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
2. Fyllning: Vispa färskost, Crème fraîche, socker, vaniljsocker och ägg till en slät smet. Blanda försiktigt ner blåbären. Häll fyllningen ovanpå botten. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 30 min.
3. Topping: Rör ihop ingredienserna och bred på kakan.
4. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 5 min. Låt svalna. Ställ kakan i kylen över natten och dekorera med bär och ev siktat florsocker innan servering.