Kardemumma- & kanelbrownie med vit chokladrippel


8 personer / 40+ min

Ingredienser:
bakplåtspapper

150 g smör
250 g strösocker (2,75 dl)
1,5 dl kakao
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kardemumma
1 tsk kanel
2 ägg
1 dl vetemjöl
100 g vit choklad
flingsalt, att strö över
kanel, att pudra över

Gör så här:
Sätt ugnen på 160 grader. Klä en bakform, 20 x 20 cm, med bakplåtspapper.

Smält smöret på låg värme i en gryta. Rör i socker, kakao, bakpulver, vaniljsocker, kardemumma och kanel.

Rör försiktigt ner 1 ägg i taget, använd gärna en slickepott att blanda med.

Vänd ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet.

Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 20–25 min. Låt svalna i formen.

Smält chokladen i vattenbad.

Ta ut kakan ur formen och ta bort bakplåtspappret. Ringla över smält choklad, strö över flingsalt och pudra över kanel. Servera sedan och njut!

Tips! Den här kakan ska vara lite lagom härligt kladdig. Förvara den svalt eller frys in den om du vill spara på den.

Recept och bild från City Gross med varor från deras Lilla och stora julbakskasse. City Gross bakkassar är tillfälliga kassar som går att beställa fram t o m vecka 51.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.