Jordgubbspaj – Smulpaj

DSC_1226
Nu är det sommar och i dag tänkte  jag bjuda på ett härligt sommarrecept. Nu under denna härliga årstid finns det mycket bär att tillgå, och det är något jag tycker ni ska ta vara på då det nämligen är riktigt gott med färska bär i bakverk. I den här pajen går det bra att använda er utav vilka bär ni vill, men jag har valt att använda jordgubbar.

Recept för en stor smulpaj eller fem små pajer

Ingredienser
– 125 g smör
– 3 dl vetemjöl
– 1 dl socker
– 1 L jordgubbar (1 ask)
– Potatismjöl

Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Snoppa och skölj jordgubbarna. Skiva dom i lagom bitar och häll dom i en skål. För att få pajen lite fastare så strö över potatismjölet. Här strör  ni bara över potatismjöl, det ska inte täcka helt. När ni strött över potatismjölet så rör ni runt med fingrarna i skålen så att potatismjölet tränger in i jordgubbarna.

3. Blanda mjöl, smör och socker.

4. Lägg jordgubbarna i en form (24-26 cm) alt i små pajformer. Strö över smuldegen och sätt in i mitten av ugnen i ca 15-20 min.

Recept av: Karolina ”Kakolina”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.