Att koka om djupfrysta kräftor

11824983_10203617503112935_3354863184916364077_n
Om man vill ha fylligare smak på djupfrysta kräftor kan man koka ny lag och slå över de otinade kräftorna.

  • 1 paket djupfrysta kräftor (1 kg)
  • 2 liter vatten
  • 1 dl öl
  • 3/4 dl grovt salt eller 4 msk fint salt
  • 1 knippa krondill

Blanda vatten, öl och salt i en stor kastrull eller gryta. Koka upp. Lägg i dillkronorna och sjud lagen, ca 10-15 min.

Låt lagen svalna något och lägg i de otinade kräftorna.Låt stå kallt i kylskåp minst 12h eller ännu hellre 1 dygn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.